- En prinsipiell avgjørelse

Mona Høiness er strålende fornøyd med at Hegnar Online ble felt i PFU.

OMTALT PÅ NETTFORUM: Flere av innleggene om Høiness var av seksuell karakter, og den kjente advokaten føler seg trakassert. Foto: Line Dahlgren
OMTALT PÅ NETTFORUM: Flere av innleggene om Høiness var av seksuell karakter, og den kjente advokaten føler seg trakassert. Foto: Line DahlgrenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hegnar Media ble i dag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU), for innlegg om kjendisadvokat Mona Høiness i to debattråder på diskusjonsforumet Hegnar Online.

Utvalget gjør det i sin vurdering klart at Høiness er en offentlig person som må tåle å bli omtalt, men mener det er klart at innleggene brøt god presseskikk - og at de burde blitt fjernet raskere enn det som var tilfelle.

- Dette må være en av de mest opplagte overtrampsakene vi har sett innenfor dette området, sa Dagbladet-kommentator og PFU-medlem John Olav Egeland, ifølge Journalisten.

Høiness sier til Dagbladet at hun er glad for dagens avgjørelse i PFU.

Reagerte - Jeg reagerer på hvordan jeg er blitt framstilt. Jeg fulgte dagens møte, og merker meg spesielt at Egeland sier dette er en av de mest opplagte sakene de har behandlet, sier Høiness.

Flere av innleggene, som ble skrevet etter et kontroversielt oppslag om Høiness i bladet Kapital, var av seksuell karakter. Den kjente advokaten føler seg trakassert.

- Dette var en prinsipiell avgjørelse, sier Høiness.

- Jeg måtte reagere, mener hun.

Høiness håper nå nettdebattene til Hegnar vil modereres langt hyppigere enn tidligere.

Innrømmer Stein Ove Haugen, ansvarlig redaktør i Hegnar Online, innrømmer overfor Dagbladet at en av de to diskusjonstrådene nok ble liggende for lenge. Den lå ute i ti dager.

- Men det er over 20 innlegg i tråden, og PFU har ikke opplyst om hvilke innlegg de har reagert på, påpeker Haugen.

Han sier mange av innleggene er helt uproblematiske.

- Brukerne kan skrive innlegg både registrert og uregistrert, men de må krysse av for at de kjenner reglementet. Der står det at det ikke er noen forhåndssensur, sier han.

Haugen understreker at innlegg som bryter Vær Varsom-plakaten skal lukes ut, og at dette skjer «så fort som mulig».

- OPPLAGT OVERTRAMP: Dagbladets John Olav Egeland var klar i sin sak etter PFU-møtet i dag. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
- OPPLAGT OVERTRAMP: Dagbladets John Olav Egeland var klar i sin sak etter PFU-møtet i dag. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer