- En pris etter mitt hjerte

Jenters rett til utdanning og barns menneskerettigheter er også Erna Solbergs kampsaker.

JENTERS UTDANNING: Rett til utanning for jenter er en hjertesak for Erna Solberg. Her besøker hun en barneskole i Lilongwe i Malawi. Solberg er også Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JENTERS UTDANNING: Rett til utanning for jenter er en hjertesak for Erna Solberg. Her besøker hun en barneskole i Lilongwe i Malawi. Solberg er også Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I år var det ikke vanskelig for statsminister Erna Solberg (H) å gratulere de to vinnerne av Nobels fredspris, Kailash Satyarthi og Malala Yousafza.

- De er begge to flotte prisvinnere. Prisvinnernes engasjement for å sikre barns rettigheter og skolegang har inspirert en hel verden. Sakene de vinner for, kamp mot barnearbeid og rett til utdanning for jenter, er kjernesaker i barns rettigheter. Og barns rettigheter er en del av menneskerettighetene, sier Solberg til Dagbladet.

Ernas hjertesak - Å sørge for at jenter - og gutter - får rett til utdanning har vært en viktig sak for meg og regjeringen. Det er en sak som står mitt hjerte nær. Skolegang er det viktigste vi kan gi våre barn. Utdanning hjelper barn ut av fattigdom og sikrer barns rettigheter.

Dette er en forutsetning for fred og bærekraftig utvikling. Derfor øker vi bevilgningen til jenters utdanning med en halv milliard i bistandsbudsjettet, og vil fordoble innsatsen for jenter og utdanning fram til 2018, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

Den norske statsministeren er av FNs generalsekretær utpekt som en av pådriverne for å nå FNs fattigdomsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer