Donald Trump

- En provokatør

Donald Trump er fortsatt forvist fra Twitter, og hans egne sosiale medier-plattform er fremdeles bare en drøm. Likevel klarer ekspresidenten å kommunisere med omverdenen.

HILSER: USAs tidligere president Donald Trump har sendt en påskehilsen. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
HILSER: USAs tidligere president Donald Trump har sendt en påskehilsen. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han ble kasta ut fra flere sosiale medier, blant annet sitt elskede Twitter, i forbindelse med angrepet på Kongressen i starten av januar.

Det har også blitt hevdet at USAs tidligere president Donald Trump jobber med å lansere sin egen sosiale medier-plattform, men denne er foreløpig fremdeles ikke lansert.

Likevel klarer den avgåtte statslederen å kommunisere med omverden. Gjennom en rekke korte uttalelser sendt fra hans nye hjem i Mar-a-Lago i Florida, kommuniserer han alle budskapene han ønsker å få fram til både meningsfeller, -motstandere og journalister.

- God påske

I påska benyttet Trump anledningen til å sende en liten hilsen.

- God påske til ALLE, inkludert venstresidas radikale GÆRNINGER som rigget presidentvalget, og ønsker å ødelegge landet vårt, skrev Trump i en pressemelding 1. påskedag, ifølge The Guardian.

Det er grundig fastslått at presidentvalget ikke var rigget, men at Donald Trump tapte, fordi motkandidat Joe Biden fikk flere stemmer enn ham.

- Det er dette Trump liker best å drive med, nemlig å være «pundit». Altså å trolle i sosiale medier og være politisk kommentator på TV. Han er en provokatør, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde, forsker ved Norwegian Research Centre (Norce) til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer