Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En rave-babe i Grand Prix

Rave-parties har vært hjemmebanen til Kim Angela Lewis (27) i flere år. Blant dansegale tenåringer har hun sunget til dunkende rytmer. Nå vender hun blikket i en helt annen retning. I lørdagens Grand Prix-finale framfører hun vuggevisa «So ro lille tull».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En skikkelig flipp å være med i Grand Prix, kommenterer Kim Angela med et bredt smil.

Men da låtskribent Torstein Bieler først ringe henne med en forespørsel om å være med i den mye omdiskuterte schlagerkonkurransen, var ikke svaret spesielt positivt.

- Jeg sa nei. Kort og godt, forteller hun.

Vuggevise

- I utgangspunktet hadde jeg faktisk veldig liten lyst til å være med i Grand Prix. Var forutinntatt som mange andre. Jeg så på hele konkurransen som en sløv og dum greie. Men så tenkte jeg: Hvem er jeg som kan fly rundt og være en sånn cred-babe (for uinnvidde av musikkbransje-slang: cred-babe er en dame med alle de riktige meningene, Grand Prix er i denne sammenhengen alt annet enn riktig! )? Dermed endte det med at jeg ringte tilbake til Bieler. Denne gangen sa jeg «kanskje», forklarer Lewis.

Da hun i tillegg hadde full tenning på balladen «So ro lille tull» var det ikke lenger noen tvil: Kim Angela Lewis var blitt til en Grand Prix-artist.

Jusstudent

Fra før av har hun en ganske mangfoldig bakgrunn. Hun har vært jusstudent, gått på Norsk Lydskole, tilbrakt halvannet år i en seilbåt på de sju hav, jobbet som bartender, vært syngedame i dance-gruppa Catwalk, opptrådt på masse rave-parties og tatt en trall på barneplata til Marit & Marion. En gang sang hun til og med en sang i programmet til Claus Wiese.

- Ravepakka jeg holdt på med var ganske spennende. Det har ikke vært så vanlig med vokalister som synger live på slike parties. Men jeg gjorde det! I fjor ble vi spurt om å opptre på Quart festivalen, men jeg kunne dessverre ikke.

Harlem

Når vi legger til at den unge kvinnen vokste opp i Harlem, har en far fra Barbados og en mor fra Norge, så burde det begynne å tegne seg et bilde av en fargerik artist.

Men når bekjente av Kim Angela får høre at hun skal være med i selveste Grand Prix, får de hakeslepp.

- Grand Prix? Kødder du? utbryter en kar som stikker innom midt under intervjuet.

- Joda, folk blir nok ganske overraska, innrømmer Lewis.

- Men etter å ha tenkt seg om synes de fleste at det er kult. Grand Prix er jo tross alt ganske moro, sier hun.

Soul og funk

Kim Angela Lewis jobber med musikk på heltid. I Remixed Records promoterer hun dance-artister som Solid Base og Sonic Dream Collective. Skulle hun vinne GP og bli klar for en platekontrakt burde det med andre ord ikke være lange veien å gå. Platedirektør Merethe La Verdi sitter vegg i vegg.

- Det jeg har lyst til er å lage en norskspråkelig soul/funk-plate. Foreløpig har jeg imidlertid ikke funnet noen låtskrivere, sier Kim Angela.

Men i første omgang er det altås «flippen» Grand Prix som gjelder.

- «So ro lille tull» er en ballade med et folkloristisk preg. Nå gleder jeg meg til lørdag, avslutter hun.

KLAR SOM ET EGG: Kim Angela Lewis (27) har vært dance- og raveartist i flere år. Nå gjør hun sin Grand Prix-debut. - Litt av en flipp egentlig, konkluderer ungjenta som først sa nei til å være med i schlagerkonkurransen. Foto: TOM MARTINSEN
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media