En real tragedie

Styrkeprøve drepte sju i realityshow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som skulle være en folkelig styrkeprøve til inntekt for et sykehus ble en gedigen tragedie for innbyggerne i byen Young i Uruguay.

Innbyggerne var med på realityshowet «En utfordring for hjertet» hvor lokalsamfunn i Uruguay kan vinne penger til lokale veldedige formål gjennom styrkeprøver klekket ut av TV-selskapet Channel 10.

I denne episoden skulle innbyggerne i Young bruke muskelkraft til å trekke et tog langs skinnegangen. Togsettet bestod av et lokomotiv og to vogner. Ved hjelp av en rekke tau samlet innbyggerne seg i skinnegangen for å trekke toget den avtalte distansen.

Men så gikk alt galt.

I følge vitner skal en dame ha sklidd på en sleip gressbakke som skrånet ned til skinnegangen. Hun trakk med seg flere i fallet, og havnet under toget.

Og fordi toget ikke hadde motorene i gang - nettopp fordi det var innbyggerne som trakk det - hadde togsettet heller ingen bremser. Før man rakk å stoppe toget rullet det over en rekke mennesker, hvorav sju ble drept, og flere skadet.

- Det var skrik og rop, og en hylte «armen min». Alle gikk rundt i sjokk, forteller Ana Portela til den lokale radiostasjonen El Espectator.

Tragedien ryster Uruguay, og guvernør Omar Lafluff i Rio Negro-provinsen har innført fire sørgedager.

TRAGISK: Mens jublende glade og entusiastiske innbyggere trekker tog som bare det, blir sju mennesker drept og flere skadet under togsettet i bakgrunnen. Det som skulle bli et storslått TV-show og pengeinnsamling til et sykehus ble tragedie i Uruguay. Foto: Scanpix
TRAGISK: Mens jublende glade og entusiastiske innbyggere trekker tog som bare det, blir sju mennesker drept og flere skadet under togsettet i bakgrunnen. Det som skulle bli et storslått TV-show og pengeinnsamling til et sykehus ble tragedie i Uruguay. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette smerter meg dypt, og jeg uttrykker sorg og medlidenhet for ofrene og deres familier, sier Uruguays president Tabare Vazquez til nyhetsbyrået AP.

SJOKK: Sjokkerte landsbyboere omfavner hverandre i sjokk da det går opp for dem hva som har skjedd.