En redelig mann

Nei, NHO er ikke hva det var. Nå har Næringslivets Hovedorganisasjon til og med gått hen og skaffet seg en president som var så sympatisk da han ble presentert hos Knut Olsen i «Redaksjon 21» på NRK1 i går, at vi kan bli tvunget til å endre mange av våre gamle fordommer mot griske og kulturløse næringslivsledere i tida som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Ulltveit-Moe gjorde i hvert fall et svært positivt inntrykk i tv-ruta i går. Han virket ærlig og redelig, snakket så rolig, klart og forståelig at man kan mistenke mannen for ikke å ha gått på et medietreningskurs hos Geelmuyden.Kiese eller Burston og Marsteller.

Stygg sak

Men at det finnes brodne kar, og at ikke alle i norsk næringsliv ennå har samme kvaliteter som den nye NHO-presidenten, avdekket Solveig Barstad i «TV2 hjelper deg» med en stygg sak om Varden eiendomsmekling. Firmaet oppga feil areal da det solgte en leilighet på Grünerløkka for et par år siden, og nekter nå å gi eieren en kompensasjon.

Representanten fra Varden gjorde et slett inntrykk på TV2 i går. Noen i Varden bør åpenbart fortelle noen noe i dag. De 10000 kronene Varden ble pålagt å betale den misfornøyde kunden av klagenemnda, er trolig peanuts mot de pengene firmaet kan bli nødt til å bruke framover for å rette opp det dårlige inntrykket blant tv-seere og potensielle kunder. Det er lett å rive ned en merkevare, atskillig vanskeligere å bygge en opp.

Muy bien, Barmen

Ikke bare Jens Ulltveit-Moe var gårsdagens tv-helt, tv-kokk Lars Barmen skal også få en gullstjerne i boka for et flott program fra Barcelona og Catalonia. Barmen har en fortellerglede og formidlingsiver som mange kan misunne ham. I går løp han rundt på matmarkedet La Boqueria i Barcelona slik at vi fikk vann i munnen med tanke på alle de gode rettene som kunne lages av alle de deilige råvarene han viste fram.

«Barmeny» på NRK1 presenterte det katalanske kjøkken, som i hovedsak baserer seg på spansk bondekost.

De beste restaurantene i Spania finner man i Catalonia - og i Baskerland. Barmen tok oss med ut til olivengården Vinya Nova utenfor Barcelona, hvor norske Torunn har åpnet restaurant sammen med ektemannen.

De som satt sultne foran skjermen når de så Barmen løpe rundt blant den deilige maten på kjøkkenet til Vinya Nova, må ha hatt det vondt.

hans.rossiné@dagbladet.no