En reisende i fred

I snart 40 år har Thorbjørn Jagland (63) jobbet med det han liker aller best: Verden. Men han fristes også av tanken på å bli skikjørende pensjonist.

GLAD FOR Å BLI HUSKET: Da Thorbjørn Jagland kom til Europarådets Brusselkontor den 5. november i år, kom ambassadør Torbjørn Frøysnes kone med overraskelsesbursdagskake: - Det var jo en fin overraskelse. Jo eldre du blir, jo mer setter du pris på at noen husker deg. Det er sånn med barn og med gamlinger, sier Jagland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GLAD FOR Å BLI HUSKET: Da Thorbjørn Jagland kom til Europarådets Brusselkontor den 5. november i år, kom ambassadør Torbjørn Frøysnes kone med overraskelsesbursdagskake: - Det var jo en fin overraskelse. Jo eldre du blir, jo mer setter du pris på at noen husker deg. Det er sånn med barn og med gamlinger, sier Jagland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/LONDON (Dagbladet): Regnet pøser ned i Brussel sentrum. Skyene henger lavt og det er mørkt, til tross for at det er formiddag.

I andre etasje, i lokalene til den norske Europarådet-ambassaden, sitter Thorbjørn Jagland. Han blir intervjuet av nyhetsbyrået NTB.

På bordet foran ham står en halvspist Verdens beste-kake, og skåler med blåbær og bringebær. Den luftige kaka er laget av kona til Europarådets ambassadør til EU, Torbjørn Frøysnes' kone. For navnebror Jagland fyller 63 år denne høstdagen i november.

- Om det blir feiring? Nei, jeg har ikke tid. Jeg har ikke vært hjemme på bursdagen min på mange år, bortsett fra 60-årsdagen. Da hadde vi et stort party i Strasbourg, sier Jagland.

Jobber seint og tidlig Det er ikke bursdag som har Jaglands fokus denne dagen. 63-åringen skal i en høring i EU-parlamentet for å forklare hvorfor EU bør blir slutte seg til Europarådets menneskerettighetskonvensjon.

Så går turen videre med tog til de britiske øyene, der Jagland skal ha en middag med et medlem fra de britiske konservative. Dagen etter skal Jagland på høring i underhuset. Det har vært en massiv debatt i Storbritannia om fanger skal få stemmerett eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer