- En ren henrettelse

Drapstiltalte Trond Ramsland sammenliknes med Norges verste drapsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): -  Det er ingen tvil om hvem som er gjerningsmannen, sa statsadvokat Randi Gabrielsen i sin prosedyre i retten i går. Der la hun ned påstand om 20 års ubetinget fengsel for Trond Ramsland, som er tiltalt for overlagt drap på Ingse Rønnestad (36). Aktor mener Ramsland hadde planlagt drapet lang tid i forveien, og utført det som en ren henrettelse. I går sammenliknet hun Ramsland med flere av de verste drapsmennene i Norge de siste åra.

Terje Wiik ble dømt til 21 års fengsel for giftdrap på ekskjæresten Inger Lise Bakken. Ved flere anledninger forgiftet han drikkevarene hennes, før hun døde 17. februar 1999, etter lang tids sykeleie.

Zahiredin Shamsi ble dømt til 18 års fengsel, etter å ha skutt og drept ekskona Anooshe Gholam (22) utenfor tinghuset i Kristiansund i april 2002. De to skulle, som Ramsland og Ingse Rønnestad, møtes i retten i en sak som gjaldt barnefordeling den dagen.

Krever 20 år

Flere skjerpende forhold gjør at Gabrielsen mener 20 år er en riktig straff for Ramsland.

-  At Ramsland har brukt barna til å sende trusler til sin mor, gjennom å pusse våpen foran dem, virker i straffeskjerpende retning, sier statsadvokaten til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.