Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En ren henrettelse

Men alt gikk ikke helt etter planen da de skulle drepe Anne Marit Søgård (41), mener aktoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Søndag 25. juni 2006 ca kl 22.55 i Østgaardsgate 6 i Oslo, etter forutgående overveielser skjøt Haidar Hussain og Ali Ayaz Shafa med hver sin pistol til sammen 6-8 skudd mot Anne Marit Søgård. Hun ble truffet blant annet i brystet, buken og hodet og døde umiddelbart av skadene. Drapet ble gjennomført mens Mahmood Khan holdt vakt.»

Slik lyder statsadvokat Berit Johannessen første punkt i tiltalebeslutningen mot Haidar Hussain (23), Ali Ayaz Shafa (21) og Mahmood Khan (21). De står tiltalt for å ha planlagt og drept Anne Marit Søgård (41) i sin leilighet på Torshov i Oslo om kvelden 25. juni 2006.

Mandag starter rettssaken mot de tre mennene i Oslo tingrett.

* Har du tips om denne saken Dagbladet kan ha nytte av? Tips oss på 2400@dagbladet.no. SMS/MMS til 2400 eller telefon 24 00 00 00.

- Hevnmotiv 

Etter det Dagbladet.no forstår blir drapet regnet som en ren henrettelse. Politiet mener motivet var hevn.

- Vi har en formening om hvorfor dette skjedde. Vi tror det er et hevnmotiv som ligger bak, sier statsadvokat Berit Johannessen til Dagbladet.no.

Anne Marit Søgård var nemlig siktet for uaktsomt drap etter at hun skal ha satt en dødelig overdose på Haidar Hussains eks-kjæreste en uke før drapet.

ØSTGAARDSGATE 6: Her i Østgaardsgate 6 på Torshov i Oslo ble Anne Marit Søgård skutt og drept 25. juni 2006. Tre yngre menn står tiltalt for overlagt drap på henne. Saken starter i Oslo tingrett mandag. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET
ØSTGAARDSGATE 6: Her i Østgaardsgate 6 på Torshov i Oslo ble Anne Marit Søgård skutt og drept 25. juni 2006. Tre yngre menn står tiltalt for overlagt drap på henne. Saken starter i Oslo tingrett mandag. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET Vis mer

Om kvelden 25. juni mener politiet at Hussain og Shafa tok seg opp i leiligheten til Søgård mens Khan holdt vakt. Men da mennene kom inn i leiligheten fikk de seg en overraskelse.

- Ikke med i drapsplanen
I leiligheten befant nemlig en venn av Søgård seg. John Hongslo (49) ble skutt og fikk livstruende skader, men overlevde. Hussain og Shafa er tiltalt for drapsforsøk på mannen i samme sak.

- Han er sjeleglad for at det ikke gikk verre. Slik jeg forstår det ble han skutt med minst ti skudd. Så det er jo utrolig at han lever, sier 49-åringens bistandsadvokat Bjørn Getz til Dagbladet.no.

Statsadvokat Berit Johannessen tror de tiltalte ikke regnet med at mannen var i leiligheten.

- Han var nok ikke med i planene deres, sier Johannessen til Dagbladet.no.

Hun konstaterer at saken er blant de mest alvorlige forbrytelsene man kan bli tiltalt for i Norge. Mennene risikerer 21 års i fengsel. Det er ikke tatt forbehold om forvaring for noen av de tiltalte.

Alle forklarer seg
Haidar Hussain har så langt brukt sin rett til ikke å forklare seg til politiet i saken. I rettssaken som starter på mandag er det imidlertid ventet at 23-åringen vil gi sin forklaring.

- Han vil gi en forklaring. Han nekter straffskyld etter tiltalen, sier mannens forsvarer Marius Oscar Dietrichson til Dagbladet.no.

image: - En ren henrettelse

Les også: - Dette bildet er Hussains forklaring 

Ali Ayaz Shafa (21) erkjenner heller ikke straffskyld. Han har latt seg avhøre i saken av politiet.

- Jeg kommer overhodet ikke til å kommentere denne saken før den begynner i retten, sier Hilde Marie Ims.

Mahmood Khan fosvarer, Christine Hamborgstrøm, sier at 21-åringen er overraska over at han i det hele tatt er tiltalt i saken.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Dette er helt forferdelig for ham, sier Hamborgstrøm til Dagbladet.no.

Men tiltalte Hussain og Shafa har sonet eller sittet i varetekt helt siden de meldte seg for politiet cirka to uker etter drapet, har Khan gått fri siden mars i fjor.

Det er satt av 15 dager til hovedforhandlingen i Oslo tingrett.

TILTALT FOR OVERLAGT DRAP: Haidar Hussain (23) og Ali Ayaz Shafa (21).
- NØDVERGE: Haidar Hussain har ikke latt seg avhøre etter at han meldte seg for politiet etter drapet. Overfor media har han via andre sagt at dette er buksa han hadde på seg natta Søgård ble drept. Han mener flengen i buksa beviser at han handlet i nødverge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media