Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En ren norsk familieaffære

CANNES (Dagbladet): Liv Ullmann står med 27 gullpalmevinnere bak seg på scenen og filmverdenens fremste kjendiser i salen. Med et moderlig smil ber hun sin og Ingmar Bergmans datter Linn komme fram for å motta Cannes-festivalens største hedersbevisning på vegne av sin far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil be den kvinnen Ingmar Bergman elsker mest av alle, hans datter Linn Ullmann om å komme fram, sa Liv Ullmann.

Da hadde allerede Bergmans «leading ladies» Harriet Anderson, Pernilla August, Bibi Andersson og Ingrid Thulin tatt plass på scenen for å hedre den svenske mesterregissøren.

- Min far har bedt meg om å be dere tilgi en gammel mann for at han ikke kunne være her i kveld. Han sa: Etter å ha arbeidet med bilder av liv og død i år etter år, har livet selv nådd meg og gjort meg sky og stille, sa Linn Ullmann.

Blitsregn

Sky og stille snek Linn Ullmann seg selv også forbi telelinsene opp til festivalpalasset - hun ser ikke sin egen person som hovedrollen i denne forestillingen.

Det er det til gjengjeld mange andre som gjerne gjør, og sjelden har vel Cannes-festivalens fotografer hatt det mer travelt langs den røde løperen enn ved festivalens egen 50-årsfeiring i går kveld:

Som en av de aller første kom Liv Ullmann, geleidet opp løperen av den franske skuespilleren Jean-Claude Brialy . Ullmanns kjole var enkel og svart, slående ulik den Gina Lollobrigida - aldrende superstjerne som en gang satte Cannes på hodet - hadde på seg: Gina ankom palasset med flagrende slør og diamanter nok til å finansiere fem norske spillefilmer. Og hvem ellers? Sylvester Stallone selvsagt, strålende opplagt viste han muskler til pressekorpset; franskmennenes egen Gerard Depardieu sammen med Jeremy Irons og John Malkovich ; Hugh Grant og Elizabeth Hurley , tilsynelatende som gode ektefolk; Johnny Depp , tydelig deppa av dårlige anmeldelser av sin regidebut «The Brave»; den kinesiske superstjernen Gong Li ; den like smellvakre Liv Tyler, Geena Davis og Renny Harlin - og Roman Polanski, Anjelica Huston, Dennis Hopper, Charlton Heston, Kate Winslet, Kenneth Branagh ...

Det var nesten ingen som la merke til at Frankrikes president Jacques Chirac ikke var der. Han måtte i all hast melde avbud og reise hjem til Paris tidligere på kvelden.

Høydepunkt

Men da alle stjernene hadde inntatt sine plasser i festivalpalassets store sal, måtte de finne seg i å være statister for en stakket stund. For utdelingen av Palme des Palmes d'Or til Bergman var kveldens høydepunkt.

Det var tidligere vinnere av Palme d'Or som hadde valgt Bergman til mottaker av palmenes palme - folk som Michelangelo Antonioni, David Lynch, Wim Wenders, Bille August, Coen-brødrene, Taviani-brødrene, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Jane Campion, Robert Altman, Constantin Costa-Gavras og Mike Leigh .

Alle var de til stede på scenen og mottok flere minutter med stående applaus før kveldens finale ble introdusert: En dypfølt takk til Ingmar Bergman for hans fenomenale bidrag til filmhistorien.

SMIL: Hugh Grant og Liz Hurley.
HOVEDFILM: Wim Wenders' siste film "The end of violence" ble vist i går. Wenders kom sammen med Andie MacDowell.
HEDER: Linn og Liv Ullmann hadde hele filmverdenen for sine føtter da de tok imot hedersbevisningen på vegne av mesterregissøren Ingmar Bergman.