En retorisk miljøkriger

Navn: Frederic Hauge Alder: 34 Yrke: miljøverner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjører han, så kjører han. Og akkurat i det tempoet han selv bestemmer. Vi snakker ikke her om alle de typene eide og leide kjøretøy til lands og til vanns som han og miljøstiftelsen Bellona har brukt. Men om sakene, eller Saken; den til enhver tid gjeldende miljøpolitiske skandale Frederic Hauge har bestemt seg for å avdekke. Da er han tilnærmet monoman. Derfor kommer resultatene også.

Forleden var han på TV igjen, denne gangen innkalt som debattant. Fordi World Watch-instituttet hadde lagt fram sin årlige verdensdiagnose. Men vanligvis er det Frederic selv som lykkes i å tilkalle TV-kameraene. Hans teft for publisitet er i verdensklasse.

Talegavene også. For så vidt som det går lenge mellom hver gang du hører og ser en slik retoriker. Sandefjordgutten gikk neppe som en Demosthenes langs strendene i Vestfold med småstein i munnen. Med det for øye å overdøve bølgesuset for å bli en stor taler. For allerede i skoletida hadde gutten overvunnet bølgene og staket ut sin egen kurs. Og det var lite eller ingen ting mamma Alexandra kunne eller ville gjøre med det. Hun var rett nok lokal Høyre-politiker, men en ivrig naturverner, hun også. Og i sin evige kamp mot fellesskapets miljøsynder har Frederic Hauge hentet god støtte hjemmefra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer