En rev etter ferje-maten

AUSTRHEIM (Dagbladet): Kjøttmiddager er favoritten, men Mikkel Rev forsmår heller ikke en hot-dog med ketchup, sjokolade, raspeballer, boller eller brødskiver. Ferjemannskapet på MF «Fedje» og passasjerene fryder seg over sin trofaste kjæledegge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Reven er blitt vår store ferjeattraksjon, sier skipper Leif Førland om bord på ferja som går fra Sævrøy til Fedje i Nordhordland. Ferjemannskapet har hatt daglige besøk av Mikkel siden i sommer da den bare var en liten valp.

- Den har nok kommet bort fra moren på et vis, eller moren er død, mener Førland. Han forteller at Mikkel spiser rett fra hånden til den som byr på en godbit - store som små.

Mikkel lar seg ikke affisere av larm eller fremmedfolk når han halvsulten og dorsk rusler ned mot ferjelemmen, som regel utpå kvelden. Og så langt lever Mikkel i lykkelig uvitenhet om at Austrheim kommune utbetaler 150 kroner i skuddpremie på slike som han.

- Jeg mistenker Mikkel for å være en skikkelig B-rev som ligger og drar seg hele dagen. Det er ikke ofte vi ser ham på dagtid, sier Førland.
Likevel - Mikkel er ikke latere enn at han kommer i løpet av få sekunder dersom mannskapet plystrer på ham. Og Mikkel er ikke dummere enn at han skjønner at interessen blant mannskap og passasjerer pleies best dersom han kan varte opp med noen ordentlige revestreker der han stundom vakler av gårde på to ustøe bein.

Til jul ønsker han seg feit juleribbe og medisterkaker med masse surkål...