- En rikspolitisk skandale

Erna Solbergs familie var samlet 13 personer for å markere 60-årsdagen hennes. Lokalpolitiker Miriam Einangshaug i Oslo reagerer kraftig på statsministerens opptreden.

PROVOSERT: Lokalpolitiker Miriam Einangshaug i Gamle Oslo er mektig provosert over statsministerens smittevernregelbrudd. Foto: Privat
PROVOSERT: Lokalpolitiker Miriam Einangshaug i Gamle Oslo er mektig provosert over statsministerens smittevernregelbrudd. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 108 000 +314
innlagt212 -6
døde 734 +25
påvist smittet 143 000 000+847.8K
døde 3 040 000 +14.1K
Se mer

Torsdag kveld kom nyheten om at statsminister Erna Solbergs familie hadde brutt smittevernreglene.

13 personer var samlet til middag på en restaurant på Geilo, da regelen var at det var lov å samle maksimalt ti personer på arrangementer.

Solberg har torsdag kveld lagt seg flat og beklaget. Hun sier at hun ikke visste at en bursdagsmiddag med tre familier til stede var å regne som et arrangement.

Det får MDG-politiker Miriam Einangshaug til å reagere. Hun er bosatt i Oslo, men skulle egentlig hjem til Trøndelag for å feire farens 50-årsdag.

- Men jeg anså det som uansvarlig på grunn av smitten, droppa det og ble på den 17 kvadratmeter store hybelen min, skriver hun på Twitter.

Ble på hybelen

Einangshaug sitter i bydelsutvalget i Gamle Oslo for Miljøpartiet de grønne (MDG). Til Dagbladet sier hun at 50-årslaget hadde vært planlagt lenge, men at de tidlig innså at det ikke kom til å bli noe av.

- Ifølge smittevernreglene så kunne jeg dratt til Trøndelag, men det gjorde jeg ikke av hensyn til alle andre. Og syns jeg man bør kunne forvente av landets leder også, at hun tar tilsvarende hensyn, sier Einangshaug.

Statsminister Erna Solberg beklager etter at hun brøt smittevernreglene i sitt eget 60-årslag. Vis mer

Statsministeren har forklart at hun hadde misforstått reglene for hva som regnes som et arrangement.

- Skulle jeg samlet så mange i leiligheten her jeg bor, måtte jeg stabla dem i høyden. Det hadde aldri falt meg inn å invitere 14 venner til noe som helst, sier lokalpolitikeren.

- Så utrolig dumt

Einangshaug blir provosert av statsministerens opptreden.

- Dette blir bare så utrolig dumt, og det er respektløst for folk som bor i Oslo, og andre steder med strenge smittevernregler, sier hun.

Hun og legger til:

- Dette er en rikspolitisk skandale, som jeg håper at får konsekvenser.

- Tydelig

Hun har forståelse for at det er vanskelig å forstå hvilke regler som gjelder til hvilke tider, men hun mener at det delvis er regjeringens egen feil.

- Heller enn å stå på pressekonferanser og snakke om hvor tungt og vanskelig dette er, så burde man heller være helt tydelig på hva som er tiltak, og hva som er prat om andre ting, sier hun.

Status vaksinasjon Full oversikt

1 088 100 (20.3%)i Norge har fått dose nr 1
301 742 (5.62%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer