Trygve Slagsvold Vedum lover

- En rødgrønn regjering vil oppløse Viken

Plattformen for det rødgrønne fylkesrådet i Viken kan bety starten på slutten for gigantfylket.

KAMPSAK: Både i Troms og Finnmark og i VIken har fylkespolitikerne bestemt at de de nye sammenslåtte fylkene skal oppløses. For at det skal bli noe av, må Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken sikre nytt flertall på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KAMPSAK: Både i Troms og Finnmark og i VIken har fylkespolitikerne bestemt at de de nye sammenslåtte fylkene skal oppløses. For at det skal bli noe av, må Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken sikre nytt flertall på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De rødgrønne vant fylkestingsvalget i det nye storfylket Viken med 1, 2 millioner innbyggere. I formiddag la de fram den politiske plattformen for fylkesgiganten.

Påtroppende fylkesrådsleder i Viken, Tonje Brenna (Ap) bekrefter at Ap, Sp, SV og MDG har blitt enige om å søke oppløsning av storfylket som består av Buskerud, Akershus og Østvold.

- Etter stortingsvalget i 2021 vil fylkesrådet legge fram sak for fylkestinget om å oppløse Viken, sier Brenna til Dagbladet.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum er svært godt fornøyd.

- Oppløsing av Viken var den viktigste saken for oss i de tre fylkene, og vi gjordet et veldig godt fylkestingsvalg. Nå har vi et mandat fra velgerne i Viken fram mot stortingsvalget i 2021. Dette var en sammenslåing ingen partier og ingen folk ville ha, men som Erna likevel presset gjennom. En Senterparti/Arbeiderparti-basert regjering etter 2021 vil jobbe for oppløsning, sier Vedum til Dagbladet.

Skrinlegger nybygg

Tonje Brenna viser som begrunnelse for plattformen til at det var motstand mot sammenslåing i alle tre fylkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer