GIFTIG STOFF: Den ene russen som deltok på rebusløpet ble dynket i byggskum, et giftig stoff som er svært vanskelig å få vekk, og ble etterhvert sendt til sykehus. Han har gitt tillatelse til at Dagbladet publiserer bildet. Foto: Ronny Blix
GIFTIG STOFF: Den ene russen som deltok på rebusløpet ble dynket i byggskum, et giftig stoff som er svært vanskelig å få vekk, og ble etterhvert sendt til sykehus. Han har gitt tillatelse til at Dagbladet publiserer bildet. Foto: Ronny BlixVis mer

En russ ble satt fyr på, den andre dynket i byggskum: - Ikke det lureste de har gjort dette århundret

Sendt til sykehus etter «Jackass»-rebusløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ellers veloppdragne russen i Mandal skulle søndag kveld gjennomføre et rebusløp. Det endte ikke helt som planlagt, og to av russen ble sendt til sykehus, skriver NRK Sørlandet.

Den ene ble dynket i brennbar væske for så å bli satt fyr på. Planen var at personen skulle hoppe i vannet, men det gikk litt for seint, og personen ble derfor sendt til sykehus med mindre brannskader.

Den andre skulle som en del av rebusløpet bli dynket i byggskum, et giftig stoff som er svært vanskelig å få vekk. Også han ble sendt til sykehus.

- Ikke det lureste - Han må nok belage seg på å ha byggskum på kroppen i en periode framover. Dette var et «Jackass»-liknende opplegg, og er nok ikke det lureste de har gjort i dette århundret, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Ingrid Mæhre, til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at politiet tok kontakt med russepresidenten da de ble klar over arrangementet, og ba dem opphøre aktiviteten.

- Ut i fra de opplysningene jeg har fått, så kommer det til å gå bra med de to som ble sendt på sykehus, sier hun.

- Flott ungdom Forøvrig mener Mæhre at russen i Agder har oppført seg pent.

- Dette er flott ungdom som har oppført seg bra. Så har det vært noen ikke helt gjennomtenkte enkelthendelser som i går, som tyder på at refleksjonsnivået ikke var helt på plass, sier Mæhre.

Russepresident Mathias Stein Roksvåg var til stede på rebusløpet, og tar selvkritikk.

- Det var helt på sin plass at politiet stoppet dette. Vi må ta ansvar når det går så langt som dette. Synd det skjedde noe på slutten, men vi har hatt en fin russetid med lite problemer, sier han til NRK.