- En sann norsk helt, sier den britiske ambassadøren om Sønstebys død

- Vil huskes for sin humanisme og ønsket om å fortelle de unge om krigens redsler.

VIL LEVE VIDERE:«Hans eksempel og arv vil leve videre i nordmenns hjerter i kommende generasjoner», skriver den britiske ambassadøren til Norge, Jane Owen i en epost til Dagbladet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
VIL LEVE VIDERE:«Hans eksempel og arv vil leve videre i nordmenns hjerter i kommende generasjoner», skriver den britiske ambassadøren til Norge, Jane Owen i en epost til Dagbladet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får opplyst at nyheten om Gunnar Sønstebys død gikk inn på Storbritannias ambassadør Jane Owen da hun fikk den i går ettermiddag.

Hun har sendt Dagbladet denne reaksjonen, som ambassadør for et land som støttet helhjertet opp under den norske motstandskampen under krigen.

Ekstraordinært mot «Sønsteby var en sann norsk helt. En patriot som viste ekstraordinært mot og lederskap under de mørke dagene da Norge var okkupert under andre verdenskrig. Han vil også selvsagt bli husket for  sin humanisme, og for sitt sterke ønske om å lære yngre generasjoner om krigens redsler. Hans oppfordring til dem om å vurdere alle andre muligheter før man begir seg inn i en strid, er en lekse vi må lære. Jeg er ikke i tvil om at hans eksempel og arv vil leve videre i nordmenns hjerter i kommende generasjoner.»