- En seier for IS hvis vi tar i mot alle flyktningene

Frankrike frykter masseutvandring fra Midtøsten.

 FLYKTNINGSTRØMMEN FORTSETTER:  Syriske flyktninger på vei gjennom Makedonia tirsdag til grensen mot Hellas ved den greske landsbyen Idomen. Foto: Yannis Behrakis, Reuters/NTB Scanpix.
FLYKTNINGSTRØMMEN FORTSETTER: Syriske flyktninger på vei gjennom Makedonia tirsdag til grensen mot Hellas ved den greske landsbyen Idomen. Foto: Yannis Behrakis, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis Europa tar imot alle som flykter fra Den islamske staten (IS), vil det være ensbetydende med å la IS vinne, mener Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius
 
Ministre fra rundt 60 land møttes tirsdag i Paris for å finne tiltak som vil gjøre det lettere å returnere flyktninger fra Syria og Irak til nærområdene.

På møtet deltok både Jordan, Libanon, Irak og Tyrkia, som har tatt imot millioner av mennesker som har flyktet fra krigen i Syria og deler av Irak.

- Det er veldig vanskelig, men hvis alle disse flyktningene kommer til Europa eller andre steder, vil Daesh ha vunnet, sa Fabius. Daesh er en arabisk betegnelse på IS.

Han sa også at målet med konferansen er at Midtøsten forblir Midtøsten, en region der det bor en rekke religiøse minoriteter, også kristne.

Risikerer masseutvandring
Ifølge franske diplomater vil det under konferansen bli gitt løfter om økonomisk hjelp for å forbedre situasjonen for flyktninger i Syrias naboland.

- Det er en humanitær krise, fastslo president François Hollande da han åpnet konferansen.

- Hvis vi ikke tilbyr mer hjelp til landene som tar imot flyktninger, hvis vi ikke gir mer støtte til familiene som er i disse flyktningleirene eller et fordrevet i nabolandene, vil det ikke bare bli tragedier, det vil bli masseutvandring, sa Hollande, ifølge Reuters.

(NTB).