Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En seier for norsk film

«Jakten på nyresteinen» er et slikt lokomotiv norsk film trenger fram mot årtusenskiftet.» Sitat kulturminister Åse Kleveland. 35 millioner kroner har den kostet og åtte år har det tatt å lage den. Gårsdagens gallapremiere kan tyde på at «Jakten på nyresteinen» er verdt både pengene og slitet. - En seier for norsk film, jubler kulturminister Åse Kleveland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun får støtte av en rekke av notabilitetene, skuespillerne og kulturpersonlighetene som overvar gårsdagens førpremiere på Saga kino i Oslo.

- En film man bli rørt av, fastslår Morten Faldaas, som har en mindre rolle i filmen.

- Så godt å bli barn igjen, sier politiker Matz Sandman.

- Dette går rett i taket, hevder regissør Marius Holst. Han spår i likhet med de fleste andre som overvar gårsdagens forestilling «Jakten på nyresteinen» en stor framtid.

Et lokomotiv

Omkvedet på gårsdagens premierefest på Det Norsk Medisinske Selskab var klart:

«Å lage en slik effektfylt, men likevel så hjertevarm film her til lands, trodde vi var umulig. Nå vet vi bedre!»

- Den er verdt pengene. «Jakten på nyresteinen» er et slikt lokomotiv norsk film trenger fram mot årtusenskiftet, mener Åse Kleveland.

Skummel musikk

Regissør Vibeke Idsøe, som har brukt det meste av tida fra fylte 20 til 30 - som hun er i dag - på å klekke ut «Nyresteinen», er langt mer lavmælt.

- Akkurat nå føler jeg meg nærmest litt tom. Til sjuende og sist er det publikum som avgjør om dette blir en suksess eller ikke, kommenterer Idsøe.

Hun overlot entusiasmen til filmens tre hovedrolleinnehavere: Torbjørn T. Jensen (9), Jenny Skavlan (10) og Benjamin Helstad (9).

- Tunga til fru Galle var bare dritkul. Musikken var kjempeskummel. Flaut å se meg selv danse flamingo. Alle kompisene mine skal se den. Vibeke Idsøe er den flinkeste filmdama jeg vet om, lød noen av kommentarene.