- En seier for presidenten

Senatet godtok 220 milliarder til krigen i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sent tirsdag kveld ble det klart at Senatet vedtok et budsjett på 555 milliarder dollar, eller rundt 3 billioner (!) norske kroner, for flere statlige organer. Budsjettet inkluderer store bevilgninger til krigføringen i Irak, ifølge CNN.

Hele 380 milliarder norske kroner er bevilget til krigføring - 220 av dem til Irak-krigen.

Ingen nedtrappingsplan

Bevilgningen er et stort tap for Demokratene i Senatet, som til siste stund forsøkte å knytte bevilgningene til krigføringen til en nedtrappingsplan for Irak, som skulle settes i gang innen 90 dager.

I Representantenes Hus ble bevilgningen til Irak-krigen tatt ut av budsjettforslaget, men medlemmene i Senatet stemte for å ta den inn igjen.

I ukene fram mot avstemningen, har president George W. Bush presset kongressmedlemmer til å stemme for bevilgningene uten at de inkluderer et forslag om tilbaketrekning fra Irak.

- Jeg mener at presidenten har fått en seier her, sier kongressmedlem for Republikanerne Roy Blunt ifølge nyhetsbyrået AP.

Senator Edward Kennedy, som jobbet hardt for å få til en nedtrappingsplan, viste følelser da han kalte Bush-administrasjonens krigføring i Irak for «en fortsettende hengemyr».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer