- En seier som smakte!

John McCain nattas vinner. Slo rivalen Mitt Romney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIAMI/FLORIDA (Dagbladet.no): De to argeste konkurrentene, Mitt Romney og John McCain, fulgte hverandre til døra i republikanernes nominasjonsvalg i Florida.

Litt over klokka tre i natt norsk tid ble Arizona-senator John McCain erklært som valgets vinner med 36 prosent av stemmene. Da brøt jubelen løs på Hilton Miami Airport, der McCain-leiren hadde valgvake. Den tidligere Massachusetts-guvernøren Mitt Romney havnet fem prosentpoeng bak.Da var det bare for McCain-tilhengerne å rope taktfast: Mack is back, Mack is back!

- Jeg vant kanskje ikke med så stor margin, men det var en seier som smakte, sa McCain, da han gikk på talerstolen foran fansen.

Med seg på podiet hadde han blant annet den cubanskfødte senatoren fra Florida, Mel Martinez, og den populære Florida-guvernøren Charlie Christ. Begge viktige politiske støttespillere i et jevnt nominasjonsvalg, der det stod om en pott på 57 delegater.

Har tenkt til å vinne

Nå ser McCain framover mot Supertirsdag 5.februar. Da kjemper republikanerne om 1023 delegater fordelt på 21 stater.

- Om en uke står vi overfor noe som er så nært et nasjonalt valg som vi kan komme. Jeg har tenkt til å vinne, erklærte en nesten usedvanlig ydmyk og takknemlig McCain.Midt oppi ryktene om at en av hans konkurrenter, Rudy Giuliani, skal trekke seg fra nominasjonsvalget og gi sin støtte til McCain, nøyde 71-åringen seg med å takke for Giulianis innsats i Florida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer