- En seier uansett

Arbeiderpartiet jubler. Innimellom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOLKETS HUS (Dagbladet.no): Jubelen sto regelrett i taket da Jens Stoltenberg kom til sine egne på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo i kveld.

Og da Jens fortalte om sin gode følelse, ble han mottatt som en vinner.

- Litt tryggere

Og da valgdagsmålingene endelig ble presentert på storskjerm, ville jubelen ingen ende ta. Blant dem som satt i salen. For i partiledelsen var holdningen mer avmålt.

- Fortsatt er det åpent. Men dette peker i riktig retning, fortalte partisekretær Martin Kolberg Dagbladet.no da de første prognosene var klare.

- Jeg er for øyeblikket litt, litt, tryggere på at det kan gå nå. Prognosene er mer stabile enn valgdagsmålingene, fortsetter Kolberg.

Forholder seg ikke til RV

Underveis skiftet også stemningen i Folkets Hus mellom jubel og stillhet. Da den første prognosen som viste borgerlig flertall var det usedvanlig stille i lokalet.

Kolberg, derimot, fikk sving på sakene igjen da han fortalte NRK følgende:

- Arbeiderpartiet gjør det veldig bra, og bare det er en seier for oss.

Åslaug Haga vil ha betenkningstid om RV kommer i vippeposisjon når alle stemmene er talt opp. Ifølge Kolberg er ikke Arbeiderpartiet der.

- Det vil jeg forholde meg til når det er et faktum, avspiser Kolberg Dagbladet.no med da vi spør ham om hvordan AP tenker om RV\'s mulige vippeposisjon.

Og:

- Det er veldig jevnt, og vi vil være i uvisse langt utover kvelden.