En sex-rebell vender hjem

I Sverige ble hun berømt og beryktet som hemningsløs sex-rebell. Svenskene elsket og hatet hennes frimodige TV-show. Nå er sørlendingen Lill-Marit Bugge (39) for første gang klar med eget TV-program i Norge - denne gangen kjemisk renset for sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deilig å komme hjem. Her er takhøyden så mye større. Svenskene er humørløse, stereotype og intolerante. Jeg følte meg etterhvert innestengt der borte, hevder Lill-Marit Bugge. Førstkommende søndag får dama som svenskene ett år kåret til årets TV-personlighet endelig et eget TV-show i her hjemme. «Bugge og damene» er NRK2s nye søndagssatsning.

Kontroversiell

Bugge kommer rett fra en tilværelse som en av Sveriges mest kontroversielle TV-personligheter. Hun ble oppfattet som både frekk og sexy - uten at hun helt skønte det selv.

På begynnelsen av 90-tallet hoppet Bugge inn som redaktør for den svenske utgaven av mykpornobladet Cupido. Fortsatt med en høy kjendisfaktor hos broderfolket.

- Til slutt ble jeg drittlei rampelyset. Det var en av grunnene til at jeg flyttet hjem til Kristiansand for vel ett år siden. Jeg flyttet hjem for å få ro og for å bli dramalærer. TV var det overhodet ikke snakk om at jeg skulle gjøre, men slik gikk det altså ikke, sier Lill-Marit Bugge midt under innspillingen av et av de 10 programmene i «Bugge og damene»-serien.

Selvsikre damer

Da Lill-Marit Bugge herjet som verst ble det sagt at hun pirret, provoserte og sjokkerte det svenske folk. Sammen med kompanjong Anna-Lena Brundin fleipet hun med et tema bare menn tidligere hadde fleipet med - nemlig sex.

- Vi var to meget selvsikre damer som lo og fleipet med mannen. Det falt mange tungt for brystet. På forhånd var vi faktisk ikke klar over at vi kom til å sjokkere. Problemet var at svenskene ikke så humoren i det vi drev med. Nordmenn ville helt sikkert ha gjort det.

Når Bugge i et TV-intervju selv ble spurt om hun var utro, svarte hun ja uten å blunke.

- Det er viktig å være ærlig - også på TV, sier Bugge til den siste episoden. For øvrig beskriver hun seg på følgende måte:

- Jeg er den fødte eksibisjonist. Jeg overskrider grenser hele tida fordi jeg ikke har noen grenser. Jeg er uten hemninger og uten fordommer. Men egentlig ingen provokatør. Mer en entertainer og en komiker med dybde, sier hun.

Sexfritt

Etter å ha provosert i 15 år holder Lill-Marit Bugge seg unna minefeltene denne gangen.

- Ingenting er interessant å gjøre mer enn en gang. Dessuten er det blitt slik at alle fiser på TV i dag. Da er det ingen grunn til at jeg skal gjøre det, mener hun.

I «Bugge og damene» møter TV-personligheten ukjente kvinner som hun mener fortjener en plass i TV-ruta.

- Jeg blander humor og alvor og forsøker å portrettere disse unike hverdagskvinnene. Men jeg tar ganske stor plass i TV-ruta, så det spørs hvordan det går med de jeg intervjuer, sier en selvironisk Bugge. Med seg i programmet har hun også sin mor, Tove Bugge, og tre bikkjer.

- Deilig endelig å få med mor på TV. Hun er mitt store idol. Problemet er at jeg er litt redd for at hun skal ta hele showet. I programmet sloss vi hele tiden om å være i fokus, fleiper hun.

- Hva håper du å kunne bidra med på norsk TV nå når du har vendt hjem etter 20 år i Sverige?

- Jeg vil berike menneskeheten - ellers har jeg ikke noe her på jorda å gjøre.

RADARPAR: Lill-Marit Bugge begynte allerede i 1980 å jobbe med Anna-Lena Brundin. De utviklet seg til et gedigent radarpar som frydet og provoserte svenskene. Her fra 1992 i det hun tar et solid grep rundt kollega Anna-Lena Brundins bryst.