En siktet for bankran i Gvarv

Politiet har pågrepet en mann og siktet ham for ranet av Sparebanken Nors filial i Gvarv i morges. Mannen skal nå avhøres, og politiet foretar søk etter våpen og utbytte der han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To maskerte personer ranet i morges en bankfilial i det lille tettstedet Gvarv i Telemark. Nå mener politiet at en av ranerne er tatt, en mann i 30-åra, melder NRK.

Mannen ble pågrepet i en privat bolig i Nome kommune, men politiet ønsker ikke å gå ut med opplysninger om hvor i kommunen det var.

- Vi har foreløpig ikke gjort noen beslag i boligen, men skal ransake huset og tomta, sier politiinspektør Tom Gjestvang ved Notodden politistasjon til Dagbladet.no.

Politiet jakter fortsatt en mann til som deltok i dagens ran.

Lite utbytte

Ranerne stormet inn i banken ved 09.30-tida, bevæpnet med noe som politiet mener er en pistol. Ingen skudd ble løsnet, og ingen ble fysisk skadd. Bankranet er trolig det første i Gvarv noensinne. Tettstedet ligger sør for Bø i Telemark. Det er uklart hvor mye penger ranerne har fått med seg.

- Vi har ikke grunn til å tro at det er noe stort beløp, kanskje noen tusen, sier Gjestvang.

Fluktbil funnet

Kort tid etter ranet fant politiet fluktbilen, en mørk Audi. Den ble funnet forlatt ved Holteheia, og er meldt stjålet fra Skien. Bilen og funnstedet ble undersøkt av kriminalteknikere i formiddag. Blant annet fant man klær like ved bilen, klær politiet mener ranerne bar under ranet. Politiet satt inn store ressurser like etter ranet. Blant annet fikk lensmannen i Gvarv bistand fra Nome lensmannskontor, og tjenestemenn fra Skien politidistrikt.

Det var to kunder og fem ansatte i banken da ranet skjedde.