KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer

En siktet for knivdrap på asylmottak

- Etter en krangel om drikkevann, sier vitne til Aftenbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): En mann i 20-åra er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en mann i slutten av tenåra ble knivdrept på et asylmottak i Sandnes i går kveld.

Det er ikke pågrepet noen hovedmistenkt i saken. Hendelsesforløpet og bakgrunnen for drapet, utover at det var «en uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere» som eskalerte, er ikke fullstendig kjent. Det skal ha vært flere personer til stede da mannen ble stukket i brystet.

Et øyenvitne sier til Aftenbladet at det blusset om en krangel om vann under en fotballkamp.

- Vi spilte fotball fra klokken 19 på grusbanen her. Jeg og noen kurdere på det ene laget, noen tsjetsjenere på det andre laget. Etter en time, ble det krangel om vannflaskene på sidelinja. Det ble knuffing, forteller afghanske Banarss Alozai til Aftenbladet.no.

Tsjetsjenerne skal ha forlatt stedet etter dette, men senere kommet tilbake, sier han. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

- Foreløpig er hendelsesforløpet relativt uklart for politiet, og etterforskningen fortsetter med full styrke, opplyser politiadvokat Henriette Kvinnsland.

Avdøde var ifølge politiet en asylsøker som ikke var bosatt på Dale, men på et annet mottak i distriktet, ifølge Aftenbladet. Etter knivstikkingen ble han fraktet i retning Sandnes med en privatbil, som på et tidspunkt møtte en ambulanse på veien.

Etter ankomst på Stavanger sykehus ble det klart at livet ikke sto til å redde.

Kriminalteknikere arbeidet i natt ved åstedet, samtidig som politiet søkte etter involverte i Sandnes og Stavanger. De vil ikke kommentere om de leter etter en navngitt gjerningsperson.