En sjelden stemme

Navn: Kari Postma Alder: 23 Yrke: Sanger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mamma Willy satt ved harpen og tørket en tåre, da Kari Postma vant konkurransen og publikumsprisen i den nasjonale finalen i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse.

Det ble ekte hjemmeseier: Finalen fant sted i Olavshallen i Karis hjemby Trondheim. På scenen satt mamma Willy og Trondheim Symfoniorkester. I salen var familie, venner og broren med en stor gjeng kompiser.

Omtrent fra hun var nyfødt fulgte Kari sin harpistmor på prøver, og hun sang før hun kunne snakke. Den lille jenta satt i barnevogna og nynnet Beethovens 5. symfoni. Så var også «Beethoven» det første ordet hun kunne si. Men da moren sang for henne om kvelden, var beskjeden klar: «Slutt og syng!».

Seinere ble Kari lei sangen. Hun ville heller bli skuespiller, og 17 år gammel dro hun til USA for å gå på dramaskole. Men lysten til å synge kom tilbake. For fire år siden søkte hun seg til Trondheim Musikkonservatorium, og fikk den ene ledige plassen i konkurranse med 42 andre søkere.

Det sies om Kari Postma at hun er veldig kvikk i hodet, selvstendig, ansvarsbevisst og lojal. Samtidig er hun beskjeden og ganske rotete. - Hun er jo kunstner. Det er stemninger hele tida, sier en kilde som står henne nær.

Før dro Kari ofte på turer i fjellet. Det er det blitt mindre av etter at hun forlovet seg med fiolinisten Øyvind Mehus. Hun får ikke tid til så mye utenfor musikken, men driver med aerobic, dans og ballett - og hun er gal etter klær.

Noen morgenfugl er sangfuglen Kari Postma ikke. Likevel kan ingen beskylde henne for å drive dank. Hun er diplomstudent ved Norges musikkhøgskole og solistoppdragene står i kø.

Kari er veldig lærenem, skal vi tro Kåre Bjørkøy, som var hennes lærer på konservatoriet. Han mener hun har de egenskaper som skal til for å nå langt; både en søkende selvkritisk holdning og en sterk fightervilje. Det siste fikk han et klart bevis for, da Kari dukket opp til sangtime med så stor tannpine at hun ikke greide å gape.

Juryen begrunner ikke sin avgjørelse i Dronning Sonja-konkurransen, men Dagboka kan avsløre noe av det som skjedde bak kulissene. Bjørkøy, som var en av dommerne, røper at alle i juryen var enige om at Kari Postma har en svært sjelden stemmeklang: En litt mørk sopranklang som det ligger mange store roller og venter på for den som får den til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer