- En sjokkopplevelse for de tyske turistene

Vennegjengen fra Tyskland var på fiskeferie i Skånevik for sjuende året på rad før dramaet i dag.

UNDER ETTERFORSKNING: Denne båten tilhørende Alsaker Fjordbruk traff en mindre fiskebåt utenfor deres oppdrettsanlegg i kveld. Føreren av oppdrettsbåten sier han ville veilede fisketuristene da de fiske ulovlig nære oppdrettsanlegget. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt
UNDER ETTERFORSKNING: Denne båten tilhørende Alsaker Fjordbruk traff en mindre fiskebåt utenfor deres oppdrettsanlegg i kveld. Føreren av oppdrettsbåten sier han ville veilede fisketuristene da de fiske ulovlig nære oppdrettsanlegget. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistriktVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire tyske turister hevder de ble rent i senk med vilje av en båt tilhørende oppdrettsfirmaet Alsaker Fjordbruk i Skånevik i Etne kommune i Hordaland i ettermiddag.

Turistlaget måtte legge på svøm mot land da båten sank etter sammenstøtet. Politiet har oppretta straffesak, men forklaringene til turistene og båtføreren samsvarer ikke. Politiet mistenker at påkjørselen var fordi tyskerne fiska for nære oppdrettsanlegget.

Mens turistene hevder de ble påkjørt med vilje, mener båtføreren han var i kontakt med dem for å veilede dem. Skader på båten til oppdrettsanlegget er forenlig med en påkjørsel, men politiet ønsker å avhøre partene grundigere før de tar endelig stilling i saken. Det er ikke mistanke om båtpromille i saken og ingen er siktet.

Ifølge Fiskedirektoratet er det ikke lov å fiske nærmere enn 100 meter, eller ferdes nærmere enn tjue meter fra et oppdrettsanleggs ytterpunkter.

- Sjokkopplevelse Båtutleier Lars Moe var mannen som leide ut trebåten til tyskerne. Han har aldri opplevd makan.

- Dette er første gang jeg opplever noe slikt. Det er ofte episoder rundt at folk fisker for nære anlegget, men det har aldri utagert som dette tidligere, sier Moe til Dagbladet.

Han sier han er forbanna etter det som har skjedd. Moe har i kveld snakket med de fire tyske turistene.

- Dette har vært en sjokkopplevelse for dem. Dette trodde de aldri de skulle oppleve, sier Moe til Dagbladet.

Bergens Tidende har snakket med de tyske turistene.

- Det var én mann om bord og han kjørte baugen sin rett inn i midtsiden vår. Samtidig som han ropte «forbudt, forbudt!», hevder Matthias Dowideit overfor avisa.

Fiskeferie for sjuende året Moe forteller til Dagbladet at tyskerne er en vennegjeng godt oppe i åra som hvert år de siste sju åra har besøkt bygda for å fiske.

- De er her hvert eneste år for å fiske. Nå får vi håpe de kommer igjen neste år også, sier båtutleieren.

Han har blitt fortalt et voldsomt drama av turistene.

- Klemte motoren Ifølge Moe har tyskerne fortalt at den langt større båt traff deres båt midtskips før den bakket ut og dro videre.

- Det skjedde 400-500 meter fra land. Vannet spruta inn i båten og de forteller at siden på båten klemte inn motorrommet som følge av sammenstøtet. De bestemte seg bare å komme seg mot land. Rundt ti meter fra land var motoren under vann og båten sank. Det gikk heldigvis bra, sier Moe til Dagbladet.

Alsaker Fjordbruk bekrefter at deres firma er involvert i saken.

- Jeg har snakket med båtføreren. Han har også gitt sin versjon til politiet. Utover det har vi ingen ytterligere kommentarer, sier samfunnskontakt Ove Gjerde til Dagbladet.

DRAMA: Vennegjengen fra Tyskland besøkte i år Skånevik for sjuende gang for å fiske. De har ikke opplevde lignende som i dag da båten deres sank etter at de mener å ha blitt rent i senk. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt
DRAMA: Vennegjengen fra Tyskland besøkte i år Skånevik for sjuende gang for å fiske. De har ikke opplevde lignende som i dag da båten deres sank etter at de mener å ha blitt rent i senk. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt Vis mer