En skadd i arbeidsulykke i Follobane-tunnel. Alle arbeiderne evakuert etter eksplosjonsfare

30 tonn tung gjenstand falt ned. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person ble skadd i en arbeidsulykke inne i en tunnel i forbindelse med utbyggingen av den nye Follobanen. Alle arbeiderne ble også evakuert etter at det oppsto en gasslekkasje.

- En mann ble skadd da en gjenstand på cirka 30 tonn falt ned dypt inne i tunnelen. I forbindelse med dette oppsto det lekkasje på to gassflasker som inneholdt acetylen, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet.

  • Vet du noe mer? Har du bilder? Tips oss. Telefon: 24 00 00 00. SMS/MMS: 2400. E-post: 2400@db.no

Ekstremt brannfarlig

Acetylen er en sveisegass som er ekstremt brannfarlig.

- Brann- og eksplosjonsfaren inne i tunnelen var på et tidspunkt veldig stor. Derfor ble alle arbeiderne evakuert. Flaskene er tømt, og eksplosjonsfaren er nå over, sier Stokkli til Dagbladet.

Ulykken skjedde like ved Gamle Åsland pukkverk, som ligger ved bygrensa mellom Oslo og Follo.

Spanske arbeidere

Mannen som ble skadd i ulykken, en spansk statsborger, er kjørt til sykehus i Oslo. Ifølge politiet er han ikke kritisk skadd. Arbeidet pågår like ved Åsland

Arbeidet i tunnelen blir utført av det spanske firmaet AGJV, på vegne av Jernbaneverket. Arbeidstilsynet er blitt varslet av arbeidsgiver.

- Tunnelen er nå helt avstengt. Det vil den forbli til vi er ferdig med tekniske undersøkelser seinere i dag. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, sier Stokkli.