En skadd i togulykke

En 31 år gammel kvinne ble lettere skadd da et godstog kolliderte med en bil på en planovergang på riksvei 20 nær Elverum i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilistene blåser i bommene

Ulykken skjedde da en bil havnet på togskinnene etter at den ble påkjørt bakfra. Bilen ble skjøvet under bommen og inn i toget - på togets side, får Dagbladet.no opplyst fra Elverum politistasjon.

Den 31 år gamle kvinnen ble lettere skadd, mens ytterligere to personer ble kjørt til Hedmark sentralsjukehus i Elverum for sjekk. Ulykken skjedde på Solørbanen, sør for Elverum klokka 07.48.

Uoppmerksom

En Toyota Corolla hadde stoppet ved planovergangen på Jømna utenfor Elverum da bommene gikk ned. I denne bilen satt to kvinner på 38 og 43 år. Så kom en liten Daihatsu personbil med den 31-årige kvinnen kjørende bakfra - inn i Toyotaen som ble skjøvet under bommen og inn i toget.

- Her er det først og fremst snakk om uoppmerksomhet fra bilføreren. Vi er ikke oppmerksomme nok, forteller politiførstebetjent ved Elverum politistasjon, Arve Bjørke Olsen, til Dagbladet.no.

Lokomotivføreren har fått tilbud om hjelp. Han og de tre kvinnene vil bli avhørt i løpet av dagen. Toget fikk ingen skader i sammenstøtet og kjørte fra åstedet ved egen maskin.

Kvinnen som kjørte inn i Toyota Corollaen kommer til å bli bøtelagt, melder Elverum-politiet.

Ulykkesstedet var ryddet ved 9-tiden, og trafikken gikk da som normalt.