- En skam at Giske ikke var her

4000 politifolk ville gi klagebrev til justisministeren. Giske hadde ikke tid.

BJEFFER MOT REGJERINGEN: Rundt 4000 polititjenestemenn demonstrerte i dag mot at regjeringen ikke har lagt vekk arbeidet med nye forskrift om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid. Rundt 25 av demonstrantene var firbeinte. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
BJEFFER MOT REGJERINGEN: Rundt 4000 polititjenestemenn demonstrerte i dag mot at regjeringen ikke har lagt vekk arbeidet med nye forskrift om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid. Rundt 25 av demonstrantene var firbeinte. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er en stor skam at justisminister Trond Giske ikke møtte opp selv her i dag. Her har 4000 politifolk fra hele landet møtt opp for å demonstrere og for å levere sine krav til justisministeren. Dette reagerer medlemmene kraftig på, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Dagbladet.no.

De demonstrerte mot at regjeringen ikke har lagt vekk arbeidet med nye forskrift om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid.

Til sammen nærmere 4000 politifolk fra samtlige politidistrikt i Norge møtte opp på Youngstorget i dag for å vise sin avsky.

- Ingen av disse er på arbeid. Samtlige har søkt om permisjon og bruker av fritida si for å være her, sier Johannessen.

Blitz i tet - Dette er en kamp for forhandlingsretten. Vi krever at regjeringen legger bort arbeidet med ny forskrift og møter oss på forhandlingsbordet, sier Johannessen.

Han får ikke uventet støtte av lederen for Oslo politiforening, Sigve Bolstad.

- Vi kommer ikke i mål med våre krav. Vi snakker til døve toppolitiske ører i denne politikrisa. Derfor demonstrerer vi i dag, sier Bolstad til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer