- En skam at kurderne kastes ut

Tidligere UDI-sjef Trygve Nordby refser regjeringen.

KRISTISK:  Trygve Nordby kaller det en skam at 130 kurdere kastes ut av landet etter å ha vært her i ti år. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX .
KRISTISK: Trygve Nordby kaller det en skam at 130 kurdere kastes ut av landet etter å ha vært her i ti år. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere UDI-sjef Trygve Nordby mener det er en skam at kurdere kastes ut av Norge etter ti år i landet.


130 kurdere har nå fått endelig avslag på sine søknader om opphold på humanitært grunnlag. Det får den tidligere direktøren i Utlendingsdirektoratet til å rette krass kritikk mot regjeringen:


- Jeg synes det er en skam. Dette er mennesker som har vært her i landet i ti år. De er i en svært vanskelig livssituasjon, og norsk juss og norsk praksis er at da har de fått lov til å bli på humanitært grunnlag, sier Nordby til NRK.


Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) forsvarer avgjørelsen og mener kurderne fra Nord-Irak burde ha dratt hjem for lenge siden.


- Jeg er opptatt av at det skal være en rettferdig behandling, sier han.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer