Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En skam for sine foreldre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av en eller annen grunn får Aslak Nore meg i disse dager til å tenke på et gammelt sitat av Georg Johannesen. Og det kan jo passe godt siden Nore, i sitt resignerte forsvarsskrift for USA/NATO/Norges krig i Afghanistan, selv tillater seg å sitere Johannesen, litt overbærende riktignok.

«Og selv om dens (venstresidas, min anm.) virkelighetsbeskrivelse av Norge som et \'diktatur på kropp og sjel\' (Georg Johannesen 1966) var like latterlig som deres unnfallenhet overfor virkelige politistater var tragisk, hadde det mye for seg å være maktkritisk under den kalde krigen», skriver Nore.

Det Johannesen-sitatet jeg (av en eller annen grunn) spontant assosierer til i samme øyeblikket som Nores navn blir nevnt, var en kommentar til ML\'ernes funksjon på venstresida på 70-tallet. Det går slik, sitert etter hukommelsen: «Det beste man kan si om dem er at de er sinnssyke og en skam for sine foreldre.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling