En skamløs politiker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For et par år siden var det hvert år 30 millioner barn som ikke ble vaksinert mot de vanligste barnesykdommene. Ap-leder Jens Stoltenberg er en av dem som har engasjert seg i arbeidet for å gjøre noe med dette og bidra til å redusere det uhyggelige antallet på tre millioner barn og voksne som hvert år dør av sykdommer det finnes beskyttelse mot. Stoltenberg vil at Norge tar ansvaret for at verdens barn blir vaksinert, og dekker de kostnadene som i dag ikke er dekket av andre gaver og bevilgninger, slik at vaksineprogrammene kan gjennomføres.

I budsjettforliket mellom regjeringen og Arbeiderpartiet i fjor høst ble det foreslått og vedtatt å bevilge 1 milliard norske kroner til dette formålet.

Forleden ble det avdekket et underskudd i våre hjemlige helseforetak på fire milliarder kroner. Inn imellom disse to tallene bykset Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen, som har hatt litt lite mediedekning i det siste, med et klassisk, men kynisk og brutalt populistisk forslag: Han vil ta vaksinemilliarden fra fattige barn som risikerer å dø, og gi til helseforetakene i verdens rikeste land, der alle barn automatisk blir vaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.