- En skandale dersom Faremo ikke informerte Mæland først

Kristin Clemet ut mot justisministerens direktesendte kunngjøring av politidirektørens avgang.

GIKK AV PÅ EGET INITIATIV: Seint i går kveld kunngjorde justisminister Faremo på direktesendt TV-debatt at politidirektør Øystein Mæland er gått av etter eget ønske. Her fra mandagens framleggelse av 22. juli-kommisjonens rapport. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNING / DAGBLADET
GIKK AV PÅ EGET INITIATIV: Seint i går kveld kunngjorde justisminister Faremo på direktesendt TV-debatt at politidirektør Øystein Mæland er gått av etter eget ønske. Her fra mandagens framleggelse av 22. juli-kommisjonens rapport. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNING / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis Faremo offentliggjorde Mælands avgang uten å ha snakket med ham og uten å ha avtalt det, er det en skandale, twitret Kristin Clemet, eks-Høyre-politiker og leder for den liberale tenketanken Civita, i går kveld, melder NRK.

Justisminister Grete Faremo benyttet i går sin opptreden på statskanalens direktesendte partilederdebatt til å kunngjøre at politidirektør Øystein Mæland hadde trukket seg fra sin stilling. Kort tid i forveien kunngjorde hun inhabilitet i spørsmålet rundt Mælands stilling.

Først etter Faremos kunngjøring sendte Mæland selv ut en erklæring der han forklarer hvorfor han går fra sin stilling: Han føler ikke justisministeren har uttrykt tilstrekkelig tillit til ham.

- Dårlig ledelse Det er denne rekkefølgen av begivenheter som har fått den tidligere Høyre-statsråden til å steile. I tillegg setter hun spørsmålstegn ved at Faremo ikke har erklært seg inhabil tidligere - siden hun egentlig har vært det hele tida - og at hun ikke har uttrykt tilstrekkelig tillit til sin tidligere medarbeider (Mæland var statssekretær forrige gang Faremo var justisminister, red.anm.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer