Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En skandale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld kommer Oslo som kulturby i skammekroken. NRK har laget en dokumentarfilm om hvordan byen har håndtert et av klenodiene i funkisarkitekturen i byen, Ekebergrestauranten. Den har forfalt til en ruin. Men nå ser det ut til at det skal finnes en løsning slik at den vakre bygningen, som søkes av arkitekturkyndige fra fjern og nær, igjen kan vises fram og tas i bruk.

Oslo har antakelig en av de flotteste samlingene av funkisvillaer og kommersielle funkisbygninger i verden. Men byen har så visst ikke vist at den har klenodier mellom hendene. Det som ikke er revet, som Rondo ved Akershus slott, er forfalt, som Ekebergrestauranten eller Ingierstrand bad. Det er i det perspektivet vi skjønner hvorfor denne byen også har problemer med å få til en god byutvikling, men lar pengemakta bestemme det meste. Det er på tide Oslo og landet for øvrig tar vare på sine kulturskatter. Det gjør fattigere land enn Norge. At Ekebergrestauranten nå kanskje er reddet, er bare en mikroskopisk begynnelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media