Viser hvordan regjeringen har nedprioritert velferd, mener AP:

- En skandale

At pårørende må ta støyten for dårlig eldreomsorg, er en skandale, mener Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet.

SKANDALØS ELDREPOLITIKK: Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol, dundrer løs mot regjeringens eldrepolitikk .
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKANDALØS ELDREPOLITIKK: Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol, dundrer løs mot regjeringens eldrepolitikk . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Den nye kvinnefella» kaller lederen av Pårørendealliansen, Anita Vatland, regjeringens eldreomsorgspolitikk i en artikkel i Dagbladet forrige uke.

Hun mener strategien med at pleietrengende eldre skal bo hjemme lengst mulig, har vist seg å innebære en belastning på de pårørende som først og fremst går ut over kvinner.

I Arbeiderpartiet mener de at regjeringens pårørendepolitikk totalt sett er oppsiktsvekkende skral:

- Det er en skandale at ansvaret for eldreomsorgen blir løftet over på pårørende, sier helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol.

- Pårørende kan ikke bli en erstatning for et godt omsorgstilbud, og særlig eldreomsorgen viser hvordan regjeringen har nedprioritert den offentlige velferden, legger Kjerkol til.

Må gå på jobb med god samvittighet

Arbeiderpartiet mener et godt utbygd velferdstilbud, er den eneste medisinen som hjelper, hvis vi skal unngå at eldrepolitikken blir et tilbakeslag for likestillingen

- Kvinner må kunne gå på jobb med god samvittighet, vel vitende om at foreldre får et trygt tilbud. Jeg tror kvinner fort tar ansvar, hvis de ser at hjemmetjenesten eller botilbudet ikke er godt nok. Forskjellsbehandling på grunn av kjønn skjer over alt, men de færreste gjør det bevisst. Derfor må kommunene ha oversikt, slik at de kan korrigere at tilbudet blir en kvinnefelle, mener Kjerkol. Hun etterlyser mer fleksible løsninger i eldreomsorgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer