Coronaviruset:

- En skiferie-epidemi

Fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet mener den utbredte coronasmitten i Norge kan forklares med at nordmenn har råd til å reise på ferie i Mellom-Europa.

NYE SMITTEDE: 22 nye smittede i Norge søndag, der flere kommer fra skiferie i Østerrike. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronavirusets spredning får stadige ringvirkninger i Norge. Én person med smitte er søndag innlagt ved Drammen sykehus, mens én av to fødeavdelinger ved Stavanger universitetssykehus er stengt, etter at en ansatt testet positivt på smitte.

Samtidig har Otta ungdomsskole i Gudbrandsdalen stengt fordi tre firedeler av lærerstaben er i coronakarantene, mens Sunnaas sykehus på Nesodden er satt i beredskap. Dette etter at en lege ved hjerneslag-avdelingen i går testet positivt for coronaviruset.

Sammenliknet med resten av verden, ligger Norge høyt på lista over antall smittetilfeller dersom man ser på folketall. Norge var søndag nummer 15 på lista over land med flest smittede.

Totalt er det nå påvist smitte i over 50 land.

Derfor ligger Norge høyt

Fagdirektør ved Folkehelseinstituttet, Frode Forland, sier til Dagbladet at man kan danne seg et bilde av hvem som smittes og hvorfor ved å se på alderen og reiseaktiviteten til de som har blitt syke så langt.

Han forklarer at spredningen her til lands så langt kan ses på som en reiserelatert importepidemi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer