- En skikkelig dårlig idé

Trine Skei Grande (V) vil ikke ha noen felles borgerlig regjeringserklæring før valget.

VIL IKKE AVKLARE: Venstre-leder Trine Skei Grande, nestleder Ola Elvestuen og Terje Breivik møtte pressen i dag for å oppsummere den politiske våren. Under pressekonferansen gjorde Venstre-ledelsen klart at de vil forhandle med Høyre om en felles regjeringsplatform. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL IKKE AVKLARE: Venstre-leder Trine Skei Grande, nestleder Ola Elvestuen og Terje Breivik møtte pressen i dag for å oppsummere den politiske våren. Under pressekonferansen gjorde Venstre-ledelsen klart at de vil forhandle med Høyre om en felles regjeringsplatform. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande syns det er «en skikkelig dårlig idé» å starte politiske drøftinger om en felles borgerlig regjeringsplatform før valget, slik Erna Solberg (H) tok til orde for i forrige uke.

Det gjorde hun klart under Venstres oppsummerende pressekonferanse før sommeren: 

- Jeg har ikke behov for å avklare noe som helst. Venstre skal gå til valg på vår politikk, og vi kommer til å kjempe som gale for å den innført, sa Skei Grande. 

- Respektløst -Det må bli opp til velgerne å avgjøre styrkeforholdet mellom partiene som skal forhandle om regjeringsmakt. Å gjøre noe annet, mener jeg er respektløst overfor velgerne, utdtyper hun overfor Dagbladet.

- Men når Erna Solberg inviterer deg til forhandlinger, vil du da takke nei?  

- Jeg kan stille opp på nesten hva som helst, jeg. Jeg er tilhenger av at politikere snakker sammen. Spørsmålet er heller hva resultatet blir. Jeg vil ikke ha noen felles regjeringserklæring før valget, svarer Skei Grande.      

- Jens Stoltenberg advarer mot økonomisk kaos dersom Høyre og Frp overtar makta, ettersom de borgelige partiene ikke har avklart budsjettpolitikken før valget? 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer