En skikkelig dritjobb

Folk kaster lekebiler, truser, bleier, kondomer, sprettballer og støvler i do til doreparatørenes fortvilelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Verdens kvalmeste jobb.

  I sommer skrev vi om søppeltømmerne i Tromsø som kastet opp på jobben på grunn av den uutholdelige lukta fra matavfallet i sommervarmen.

  Utrolig ekkelt


  På denne tida av året er det lenger sør i landet de skikkelige drittjobbene finnes. I kommunen Åmli i Agder er de ansatte i teknisk etat i kommunen fortvilte.

  Flere ganger i måneden må de krype ned i kloakken for å fjerne ting folk kaster i do. For filler, håndklær, strømpebukser, olabukser, bind og kondomer er ikke ja-mat for slanke dorør. Kloakken blir tett, og doreperatørene må rykke ut. Det hater de.

  - Folk skulle bare visst hvor ufyselig det er å fjerne klær og vaskefiller fra avløpet, sier driftsoperatør Ben David Bersås til Agderposten.

  Må vrenge pungen


  Han overraskes stadig over hva folk kaster i do, og oppfordrer folk til å skjerpe seg. For Bersås har en plan:

  - Om folk hører rare lyder under dassen så er det bare vi som sjekker forholdene med et mobilt TV-kamera. Da bør helst alt være i orden, sier han med alvorlig stemme. Det spørs om de kommer til å gå så langt, men regninga må i alle fall innbyggerne betale selv.

  - Det er dyrt nå to mann må jobbe overtid i to timer minst to ganger i måneden, avslutter driftsoperatøren, som lover høyere avgifter.

<B>GÅR I DO: Men kondomer er ikke det verste de ansatte ved teknisk etat må fiske ut av kloakken hver måned. At folk kaster bukser i do er for dem en gåte.
UNDERJORDISK: Her fra kloakken under Oslo.