- En skikkelig politisk arbeidsulykke

Hadde det ikke vært en økonomisk krise så hadde dette vært en alvorlig sak, mener Frank Aarebrot.

SNUR:  De tre regjeringspartiene sto sammen i blasfemidebatten, men har nå snudd. - I det offentlige rom ble det umulig å nå fram med vårt syn, sier Liv Signe Navarsete. Foto:  Heiko Junge / SCANPIX
SNUR: De tre regjeringspartiene sto sammen i blasfemidebatten, men har nå snudd. - I det offentlige rom ble det umulig å nå fram med vårt syn, sier Liv Signe Navarsete. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): - Da var saken over. Dette var en skikkelig politisk arbeidsulykke, sier professor i sammenliknende politikk ved Universitet i Bergen Frank Aarebrot til Dagbladet.no.

Han har engasjert seg sterkt i saken, og er glad for at regjeringen nå trekker forslaget om tillegget i rasismeparagrafen i den nye straffeloven som skal hindre krenkende ytringer.

- Jeg gleder meg over at de har tatt til fornuft og snudd. Det er ingen skam å snu! sier Aarebrot, som understreker at han ikke er noen nøytral observatør.

Nederlag - Er dette et politisk nederlag for Senterpartiet?

- Jeg tror ikke de moderne senterpartimedlemmene er mer begeistret for å begrense ytringsfriheten enn det jevne medlemmet av Arbeiderpartiet. Senterpartiet trengte nok en sak å skryte av, men dette var feil sak. Her er AP og SV også svekket. De ga seg for lett i forsvaret av ytringsfriheten. Sånn sett så er det bra for regjeringssamarbeidet at Sp ikke ble stående alene, mener Aarebrot. - Hvor mye har regjeringen tapt på saken?

- Jeg tror folk flest er mer opptatt av den store økonomiske krisen, som regjeringen har håndtert ganske bra, enn av dette feilskjæret. Men hadde det ikke vært den økonomiske krisen så hadde dette vært en alvorlig og farlig sak for regjeringen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.