IKKE BEKYMRET:  Koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen tror ikke Breiviks anke til Høyesterett når fram. Arkivfoto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE BEKYMRET: Koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen tror ikke Breiviks anke til Høyesterett når fram. Arkivfoto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- En slik anke når aldri fram. Det er ikke sjanse i havet

Advokat Mette Yvonne Larsen er ikke bekymret for at Breivik anker oppnevnelsen av nye sakkyndige til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik anker oppnevnelsen av to nye sakkyndige til Høyesterett opplyste forsvarer Geir Lippestad etter å ha besøkt den terrorsiktede på Ila fengsel i dag.

Koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen ba på vegne av 56 klienter om at det ble oppnevnt nye sakkyndige. 

Hun er ikke bekymret for anken. 

- En slik anke når aldri fram. Det er ikke sjanse i havet, sier hun til Dagbladet og utdyper:

- Kjennelsen til lagmannsretten er veldig klar og tydelig. Høyesteretts kompetanse til å prøve en videre anke er veldig begrenset, de kan nesten bare se på saksbehanlings- og prosessfeil, så dette har jeg ingen tro på. Jeg håper nå at man kan få litt ro rundt dette, sier Larsen.

Breiviks forsvarere mener det er begått saksbehandlingsfeil ved at retten har benyttet seg av taushetsbelagt materiale som den ikke har anledning til. Lagmannsretten var ikke enig i dette, men Breivik vil prøve spørsmålet for Høyestrett.

- Dette er et viktig prinsipielt spørsmål som tar tak i rollefordelingen mellom påtalemyndigheten og domstol, sier Lippestad til pressen i dag.