En smak av EU

BERLIN (Dagbladet): - Slik spiser den moderne nordmann i framtida, uansett EU-medlemskap eller ikke. Landbruksminister Lars Sponheim (44) nyter sin østerstallerkenen i Europas største delikatesseforretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fjernt fra norske matvareprodusenter som kjemper på et billigmarked og mot naturbetingelsene som Vårherre har gitt dem, nyter statsråden, sauebonden og EU-motstanderen Sponheim tilbudene som Hans-Werner Knipp og hans 149 kokkekolleger byr på i varehuset KaDeWe (Kaufhaus des Westens) i Berlin.

I KaDeWes delikatesseavdeling kan han velge mellom 1300 slag pølser, 1200 ostesorter og alt hva hjertet begjærer av fisk, kjøtt og drikkevarer - inkludert norsk akevitt og ost. Fisk som importeres direkte fra Karibia, er den store slageren akkurat nå.

Markedsføring

Besøket er en oppvarming før Sponheim i dag åpner den norske avdelingen på verdens største matvaremesse, Grüne Woche, der Norge er med igjen for å markedsføre norske spesialiteter. Avdelingen er en blanding av butikk og restaurant, akkurat som KaDeWe byr på i gigantmålestokk.

Penger

- Som de fleste andre nordmenn vil jeg om 20 år ha 60- 70 prosent mer penger å rutte med enn det jeg har i dag. Dette er penger som vi vil bruke til reiser og mat, til opplevelser også av kulinarisk art. Her ser vi hvordan nettopp opplevelsen er det sentrale, ikke prisene, sier Sponheim til Dagbladet mens han fortærer varehusets pannekaker til dessert.

EU-STERS!: Landbruksminister Lars Sponheim prøver østers på kjøpesenteret KaDeWe i Berlin. Her blir han servert av Hans-Werner Knipp. Det smaker nok bedre enn politiske kameler i EU-spørsmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer