VARSELSKUDD: Opprørspolitiet forsøker å stanse rødskjortenes fremmarsj i Thailands hovedstad Bangkok. Foto: AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/SCANPIX
VARSELSKUDD: Opprørspolitiet forsøker å stanse rødskjortenes fremmarsj i Thailands hovedstad Bangkok. Foto: AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/SCANPIXVis mer

En soldat skutt i hodet

Åtte demonstranter skadd i nye sammenstøt i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Åtte demonstranter er skadd og en soldat skutt i hodet under nye uroligheter i Thailands hovedstad Bangkok onsdag.

Ifølge en fotograf på stedet så det ut til at soldaten var drept. Det er ikke klart hvor skuddet kom fra.

Uroen oppsto da thailandske soldater avfyrte varselskudd for å stanse en større gruppe demonstranter som forsøkte å kjøre gjennom byens sentrum.

Nærmere 2.000 regjeringsfiendtlige rødskjorter la i vei i pickuper og på motorsykler mot et marked 5 mil nord for hovedstaden, der flere demonstranter mandag ble pågrepet av politiet.

Men da de nærmet seg en veisperring ved en base for flyvåpenet i nærheten av den gamle internasjonale flyplassen, ble de stoppet av rundt 450 soldater og politimenn.

Flere av dem avfyrte varselskudd i lufta og skjøt mot hjulene til demonstrantenes kjøretøyer, mens demonstrantene svarte med å kaste stein mot soldatene.

Demonstrantene sa de ville returnere til leiren de har opprettet i Bangkok etter å ha gjennomført det de kaller en mobil demonstrasjon.


(©NTB)

Thailandske soldater forsøkte å stanse demonstrantene i Bangkok onsdag. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang, Scanpix