Kirkegårdsdrapet:

- En søt og omtenksom lærer som brydde seg om alle

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) hadde gledet seg til å bli pensjonist. - Det er verdens snilleste menneske som har gått bort, sier tidligere rektor ved Nesbru videregående skole.

DREPT: Bjørg Marie Skisvold Hereid (67) ble angrepet av en mann på en kirkegård i Haugesund tirsdag. Hun døde av skadene hun ble påført. Foto: Privat
DREPT: Bjørg Marie Skisvold Hereid (67) ble angrepet av en mann på en kirkegård i Haugesund tirsdag. Hun døde av skadene hun ble påført. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

67 år gamle Marie Skeisvoll Hereid fra Bærum, som ble drept på kirkegården Vår Frelsers gravlund i Haugesund tirsdag denne uka, hadde de siste 40 åra jobbet som lærer ved videregående skoler i Asker og Bærum.

Knut Jore er tidligere rektor ved Nesbru videregående skole i Asker, der Hereid jobbet som lærer innen design og håndverk.

- Vi har jobbet sammen i 17 år. Jeg fikk vite om denne ufattelige tragedien i går. Hun var et fantastisk menneske. Det er verdens snilleste menneske som har gått bort, sier Jore.

Han beskriver Hereid som en person som brydde seg om sine kolleger og elever. Ifølge den tidligere rektoren bidro hun positivt til et godt arbeidsmiljø.

Hereid vokste opp på Karmøy og eide et hus i Haugesund hvor hun tilbrakte en del tid.

Bare to måneder etter at hun gikk av med pensjon, ble hun tirsdag ettermiddag angrepet mens hun besøkte gravlunden i Haugesund for å legge ned blomster på familiegravstedet.

Hun døde seinere av skadene hun ble påført.

Gledet seg til å bli pensjonist

- Det er helt uvirkelig. Det er tungt. Mange mennesker har det vanskelig i dag, sier Jore.

Han forteller at han traff Hereid i høst.

- Da gledet hun seg til å bli pensjonist. Hun hadde da vært lærer på Nesbru siden 1980. Jeg har bare gode ord å si om henne. Som menneske betød hun mye for sine elever og kolleger gjennom handlinger og ord. Å kunne skape relasjoner er en viktig egenskap for en lærer og den egenskapen hadde hun, sier Jore.

Han understreker at 67-åringen var faglig dyktig og opptatt av å holde seg oppdatert i faget.

- Dette var en trist nyhet, sier Josefine Teigen til Dagbladet.

Teigen er tidligere elev ved Nesbru videregående skole der Bjørg Marie Skeisvoll Hereid jobbet som lærer.

- Hun har lært meg alt jeg kan

- Hun var en av mine nærmeste lærere på design og tekstil. Hun brant for tekstilfaget og var en utrolig flink lærer. Hun var en veldig søt og omtenksom dame. Hun var skikkelig real og til å stole på. Hun var godt likt av alle i min klasse, sier Teigen, som gikk ut som elev fra skolen i 2016.

Hun beskriver Hereid som en lærer som så alle og som ville at alle skulle ha det bra.

- Hun var opptatt av enkeltmennesket. Jeg vet at hun også jobbet med en spesialklasse og at hun la inn mye innsats der, sier Teigen.

- Jeg hadde æren av å ha henne i to år på tekstil før de la ned linjen på Nesbru. Hun var en vakker kvinne som har lært meg alt jeg kan. Hun hadde masse kjærlighet og lidenskap. Hun var en favorittlærer, sier tidligere elev, Nathalie Wulandari Nihamaking Røgler.

En annen tidligere elev ønsker ikke å ha navnet i avisa, men vil si dette om Hereid:

- Bjørg Marie var en fantastisk inspirerende, dyktig og gavmild lærer med et stort hjerte for elevene sine. Hun heiet på oss og fulgte også opp etter at jeg var ferdig på skolen for å høre hvordan det gikk med lærlingperioden min og svennebrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer