Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En spanjol og fire afghanere drept i Taliban-angrep mot ambassadestrøk

Timelange kamper.

HARDE KAMPER: En spansk politimann og minst fire afghanske politifolk ble drept i de timelange kampene etter at Taliban angrep et gjestehus like ved Spanias ambassade i Kabul fredag. Foto: AP Photo/Rahmat Gul/NTB Scanpix
HARDE KAMPER: En spansk politimann og minst fire afghanske politifolk ble drept i de timelange kampene etter at Taliban angrep et gjestehus like ved Spanias ambassade i Kabul fredag. Foto: AP Photo/Rahmat Gul/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En spansk politimann og minst fire afghanske politifolk ble drept i de timelange kampene etter at Taliban angrep et gjestehus like ved Spanias ambassade i Kabul fredag.

- Afghanske spesialstyrker har drept fire angripere som var innblandet i terrorangrepet i Kabul, sier talsmann Sediq Sediqqi det afghanske innenriksdepartementet.

- Dessverre ble også fire politifolk drept, legger han til. Spanske myndigheter har bekreftet at en spansk politimann ble drept i angrepet som startet da en kraftig bilbombe gikk av i nærheten av ambassaden fredag kveld.

Taliban tok på seg ansvaret - Den spanske ambassaden var ikke mål for angrepet. Dette var ikke et angrep rettet mot oss, men mot et gjestehus som ligger like ved ambassaden, sa Spanias statsminister Mariano Rajoy under en presseorientering i Alicante. Han sa videre at resten av de ansatte ved ambassaden var i sikkerhet og uskadd.

Taliban påtok seg ansvar for angrepet. Angrepet ble innledet med at en bilbombe gikk av. Deretter oppsto det skuddveksling.

«Utenlandske okkupanter» Fremgangsmåten skjedde etter et mønster som etter hvert har blitt vanlig for Taliban, ved at man først detonerer en bilbombe og deretter tar i bruk våpen.

Zabiullah Mujahid, en talsmann for Taliban, skrev på Twitter kort tid etter angrepet at selvmordsbombere hadde pekt ut et gjestehus som mål fordi det befant seg «utenlandske okkupanter» der. Gjestehuset er ikke del av Spanias ambassade, men ligger like ved.

- Krigen fortsetter i godt tempo, skriver Mujahid.

Åtte afghanere ble ført til sykehus etter å ha blitt såret av splinter fra eksplosjonen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media