Kronprins Haakon

- En spesiell tid

Kronprins Haakon er på sin første offisielle utenlandsreise siden før pandemien og håper verden snart blir mer normal igjen.

Kronprins Haakon på besøk i Sikkerhetsrådet i FNs hovedkvarter i New York. Video: Vegard Kvaale. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Kronprins Haakon kom mandag til FNs hovedkvarter i New York. Det er den første offisielle utenlandsturen hans siden pandemien stengte verden i mars 2020. Siden den gang har ikke kronprinsen kunnet reise rundt i verden og fremme norske interesser.

Dagbladet treffer ham sammen med annen norsk presse inne i det historiske møterommet til Sikkerhetsrådet. I januar i år fikk Norge en plass ved bordet i det mektige organet, og i januar neste år tar Norge over presidentskapet.

Ønsker normale tider

- Hvordan har kronprinsen opplevd denne pandemien, og ikke kunne reise rundt i verden på samme måte som vanlig og fremme norske interesser?

- Dette er den første offisielle utenlandsreisa jeg har vært på siden pandemien startet. Det er litt fint å være i gang igjen. Samtidig er det litt utfordringer, og det er ikke helt over ennå dessverre. Jeg føler nok ganske likt som mange andre. Dette har vært en spesiell tid, og nå håper vi at vi snart kan være i gang igjen som normalt, sier kronprins Haakon på spørsmål fra Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer