En spiral av hevn

Kampene mellom israelere og palestinere likner mer og mer på en åpen krig. I går gikk israelske F-16-jagerfly tilangrep på palestinske sivile mål på Vestbredden og i Gaza. Det er første gang Israel tar i bruk slike fly i den pågående konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere har Israel begrenset seg til helikoptere, kanonbåter og artilleri i sine militære aksjoner. Flyene gikk i går til angrep mot offentlige palestinske bygninger, som politistasjoner, fengsler og guvernørkontorer, ifølge britiske BBC.

Blodig fredag

En av de aller blodigste dagene i konflikten begynte med at en 20 år gammel palestiner sprengte seg selv i lufta utenfor et butikksenter i den israelske kystbyen Netanya. Han tok seks israelere med seg i døden og såret 100, blant dem flere barn.

Organisasjonen Hamas påtok seg ansvaret. Aksjonisten var Mahmud Ahmad Mahmud Marmash, en 20 år gammel snekker fra Tulkarem på Vestbredden.

En talsmann for Hamas hevdet at tre andre unge menn er klare for nye selvmordsaksjoner. Men Hamas var så vidt ferdig med feiringen av bombeaksjonen før de israelske flyene gikk til hevnangrep både mot Ramallah og Nabulus. Da angrepene var over, var minst ni palestinere drept og nær 50 skadd.

Hevnspiral

De palestinske selvstyremyndighetene var raskt ute og fordømte bombeaksjonen og sa det er galt å ramme sivile, enten de er israelere eller palestinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer