- En spøkelsesby

1,9 millioner har flyktet fra Gustav på sørkysten av Louisiana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så mange som 1,9 millioner mennesker er nå på flukt fra orkanen Gustav. Det opplyser politiet i byen, skriver den lokale avisa The Times-Picayune.

Politiinspektør Mike Edmonson sier at etter de rapportene han har fått, har mellom 90 og 95 prosent av beboerne på kysten av Louisiana, inkludert i New Orleans, forlatt hjemmene sine.

- Mer enn 200 000 har forlatt New Orleans-området. Det er ikke de samme tallene vi så under orkanen Katrina, fordi folk har forlatt området enda tidligere og kommet ordren om evakuering i forkjøpet, forklarer Edmonson.

Ifølge nyhetsbyrået AP er Edmonson svært fornøyd med at så mange har forlatt byen, og sammenligner New Orleans med en spøkelsesby.

Fengsler og sykehus tømt

Samtidig er det fremdeles noen som er i området, og guvernør Bobby Jindal fortsetter å oppfordre disse til å evakuere.

- Nå er det på tide å komme seg unna der det kan bli skader. Det er fremdeles tid til å evakuere. Ta denne orkanen seriøst. Evakuer, oppfordret han på en pressekonferanse tidligere søndag.

Evakueringen er allerede den største i delstatens historie.Rundt 15 000 sykehuspasienter er blitt evakuert til mer sentrale områder i Louisiana, ifølge Cheryl Michelet, som er talsperson for helse- og sosialdepartementet. 115 sykehjem skal evakueres, og tidligere søndag hadde allerede 84 av dem evakuert. Også 8200 fanger er blitt flyttet til andre fengsel før orkanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer