En stein unna døden

Basehopperen i Kjerag skled og skled mot det flere hundre meter høye stupet. Se bildene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basehopperen som traff fjellveggen i Kjerag i Lysefjorden i Rogaland under et hopp mandag var svært heldig som berget livet.

- Flaksen hans kan sammenlignes med å vinne i lotto, sier redningsmann Lars Bernhard Rognerud i Norsk Luftambulanse til NTB.

Den 39 år gamle mannen var i god fysisk form etter ulykken, men ble for sikkerhets skyld sendt til Sentralsjukehuset i Rogaland for medisinsk oppfølging.

- Han ble utskrevet mandag kveld, opplyser sykehuset til NTB.

Det var Lars Bernhard Rognerud som reddet den utenlandske basehopperen. Hengende i et tau fra luftambulansens helikopter festet han en sele rundt hopperen slik at han kunne løftes ned fra fjellsiden. Ifølge Rognerud fikk den engelskspråklige basehopperen problemer da han kastet seg utfor fjellsiden.

- Han ble ustabil og da han utløste fallskjermen svingte han rett inn i fjellveggen. Han skled nedover fjellsiden i flere sekunder før han stoppet mot en stein, bare én meter før et stup på 2 - 300 meter, forteller luftambulansens redningsmann.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om ulykken på telefon fra andre basehoppere i 12.30-tiden. Luftambulansens helikopter hentet ned mannen klokken 13.20, fra en hylle 3 - 400 meter oppe i fjellsiden.

- Redningsaksjonen var krevende. Det er alltid vanskelig å redde folk fra Kjerag. Men vi har god trening, sier Rognerud, som har vært med på flere redningsaksjoner i Kjerag tidligere.

Kjerag har vært et yndet sted for basehopping det siste tiåret, men det har vært en rekke alvorlige ulykker i forbindelse med hoppingen.

(NTB)

<B>ENDELIG PÅ TRYGG GRUNN: 39-åringen var i god form, men ble for sikkerhetsskyld flydd til sentralsykehuset for medisinsk oppfølging.
<B>FJELL-LOTTO: Redningsmannskapet mener at sjansen er like liten for å vinne i lotto som for å ha så flaks som dagens ulykkeshopper hadde.
<B>REDDES FRA HYLLA: Redningsmann Lars Bernhard Rognerud har festet en sele rundt den utelandske basehopperen.
<B>FRAKTES I SIKKERHET: Det er verken første eller siste gang Norsk Luftambulanse flyr uheldige Kjerag-hoppere ned fra fjellveggen.