- En stemme til Frp er en stemme til Ap

Mener Høyre, Venstre og Krf.

JENS ELLER JENSEN: Siv Jensen (Frp) og  Dagfinn Høybråten (KrF) er ikke enige om hva en stemme til Frp vil utgjøre i Stortingsvalget. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
JENS ELLER JENSEN: Siv Jensen (Frp) og Dagfinn Høybråten (KrF) er ikke enige om hva en stemme til Frp vil utgjøre i Stortingsvalget. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stemme til Frp er en stemme til Jens Stoltenberg i regjering, mener Lars Sponheim, Dagfinn Høybråten og Jan Petersen.

De tre partitoppene fra Bondevik II-regjeringen reagerer kraftig på uttalelsene Frps nestformann ga til VG onsdag. Sandberg gikk langt i å avvise et budsjettsamarbeid med en eventuell Venstre-Høyre-KrF-regjering.

- Med utspillet til Sandberg ser det ut som om en stemme til Frp er en stemme til Jens Stoltenberg, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til VG.

Venstres leder Lars Sponheim mener Sandbergs uttalelser avslører Frps strategi i regjeringsspørsmålet.

- Jeg tolker Sandberg dit hen at han mener en regjering med Ap og Jens er bedre enn en regjering av Høyre, KrF og Venstre. Det er første gang vi får det fra så autorisert hold i Frp. En slik holdning fra Frp kan bidra til at Jens Stoltenberg fortsetter i regjering selv om det blir borgerlig flertall, sier Sponheim.

Tidligere Høyre-leder Jan Petersen mener det er overraskende at Frp nå plasserer seg til venstre i norsk politikk.

- Det ser ut for meg som om en stemme på Frp, meget vel kan være en stemme til Ap, sier Petersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.