En stille gråt

TEGUCIGALPA (Dagbladet): - Hva galt har vi gjort? spoer Luiz Gom Godoi. Han sitter utslitt paa ruinene til det som en gang var huset hans. Med taarer i øynene speider 69-aaringen utover. For få dager siden var dette en livlig, men fattig bydel på snaue 3000 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I HONDURAS: TOMMY FOSSUM OG FRODE HANSEN

- I dag er det bare vridd armeringsjern og blikk, plastikkremser og klesfiller, rester av flere hundre aars gamle traer og maltrakterte bilvrak som ligger igjen i bydelen La Colognia i Honduras stolte hovedstad, Tegucigalpa. Og sand, sand og sand. Finkornet. Et dystert bevis paa det grusomme som skjedde her for noen dager siden.

Bygge det opp igjen

- Rundt 2500 personer mistet livet da Mitch herjet som verst I denne byen. I ett av verdens fattigste land sloss befolkningen mot sulten og tørsten.

- Nada, sier Luiz slår ut med armene og rister på hodet. Ingenting er igjen. Sammen med flere andre er han tilbake til det som en gang var hans hus. Noe av grunnmuren står igjen og en av sengene. Resten er borte.

- Jeg bodde her med hele min familie. Kone, barn og barnebarn. Nå vet

vi ikke hvor vi skal gjøre av oss. Vi har ingenting. Ikke engang vann. Vi bor hos noen venner litt lenger opp i byen. Vi har satt opp et provisorisk hus.

Bygge det opp igjen

Den slitne mannen vil ikke prate mer. Hva mer kan man si? 69-åringen tusler sakte rundt. Prater stille med mannen som en gang bodde i nabohuset. Huset hans er helt borte. For sikkerhetsskyld har han markert hvor huset hans sto med en spade. Bare i tilfelle han skal prøve å bygge det opp igjen. Luiz sparker i sanden og tar seg til hodet. Hvor skal han begynne i denne elendigheten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer